Április 30-ig még megtekinthetők az idei emberi jogi dokumentumfilmek közönségkedvencei

Már csak a hónap végéig, egészen pontosan április 30-ig van lehetőségünk megtekinteni a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál legkiválóbb, közönségkedvenc alkotásait. Az online elérhető különleges dokumentumfilmek a Re:Verzió keretein belül érhetők el.

Én vagyok Gréta – forrás: Re:Verzió

Ha még nem tettük, érdemes egy pillantást vetni a Re:Verzió honlapjára, hiszen most nyílik utoljára lehetőségünk online megtekintetni a tizenhetedik fesztivál keretében kiemelten különleges és díjazott 12, magyar felirattal nézhető dokumentumfilmet.

A tavaly novemberben rekordszámú néző előtt bemutatott online filmfesztiválon 51 dokumentumfilmet tártak a nagyközönség elé, ebből a merítésből lesznek még láthatók április végéig a díjazottak, a közönségkedvencek és nemzetközi remekek. A Re:Verzión elérhető filmek ingyenesen, illetve egy jelképes összegű, 650 Ft-os jegyért cserébe nézhetők végig, a jegyeladásból befolyt összeget a fesztivál szervezői az Én vagyok Gréta című film oktatási célú és filmklubszerű felhasználási jogának megvásárlására fordítják.

76 nap – forrás: Re:Verzió

A még három napig kizárólag Magyarországon elérhető és megtekinthető magyar filmek közül visszanézhető Gaal Ilona és Wizner Balázs Végstádium című filmje, amely egyben a 17. Verzió közönségdíjas alkotása. Többek között látható lesz a nagy sikernek örvendő nyitófilm, a 76 nap, mely a koronavírus-járvány kitörésének legkorábbi napjait mutatja be a kínai Vuhanban. Az Én vagyok Greta című alkotás a fiatal főszereplő egyedülálló életútjába enged bepillantást, míg a Tengerentúl és a Szabad a pálya távoli női sorsokat jelenít meg az online filmvásznon. Érdemes lesz belepillantani a Frontvonalban című alkotásba is, ahol a Rappler online lap munkatársai utolsó őrszemként állnak helyt a Fülöp-szigeteki Duterte-diktatúra legrosszabb napjaiban.

A következő évi filmfesztivál előkészületei már javában tartanak, így talán nem is lehetne időszerűbb még egy utolsó pillantást vetni az izgalmasnak ígérkező, idei filmkínálatra.