Hétköznapi történetek elevenednek meg a Budapest FotóFesztivál köztéri kiállításán

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Városháza park ad szabadtéri otthont a Budapest FotóFesztivál életképeket bemutató, köztéri kiállításának április 12. és május 20. között.

A Budapest FotóFesztivál kiállításának 2021-es témája a hétköznapi életet feldolgozó fotográfiákat mutat be a Városháza parkban berendezett köztéri kiállításon. Az ÉLET/KÉP – Hétköznapi történetek névre keresztelt kiállítás 14 kortárs fotográfus munkáin keresztül mutatja meg a mindennapi élet jellemző mozzanatainak, helyzeteinek, pillanatainak témáját, az izgalmas utcaképeket, családi pillanatokat, valós vagy elképzelt jeleneteket.

A kiállítás kurátora Mucsy Szilvia, a Budapest FotóFesztivál igazgatója, a kiállítók között megtaláljuk Bányász Anna, Benkő Imre, Boncsér Orsolya, Déri Miklós, Felvégi Andrea, Halasi Eszter, Kállai Márton, Mészáros László, Molnár Zoltán, Oláh Gergely Máté, Piti Marcell, Rédling Hanna, Ruprech Judit és Urbán Ádám munkáit. Ugyan a 2020-as pandémia által meghatározott év nem kedvezett az emberközpontú, derűs pillanatokat megörökítő fotózásnak, az alkotók képein mégiscsak tetten érhető a műfaj sokszínűsége, az életteli pillanatok megörökítése.

A Budapest FotóFesztivál teljes kiállítása a Városháza parkot követően 2021. május 20-tól átköltözik a Kiscelli Múzeumba, ahol egészen július 18-ig lesz lehetőségünk bebarangolni a komplett tárlatot.