Bemutatták a terézvárosi Jókai tér megújítására vonatkozó terveket

Ugyan már egy ideje ismertek a Jókai tér komplex megújítására irányuló törekvések, a kivitelezés előkészítése az elmúlt időszakban ért célt, megvalósítására idén nyáron kerül sor.

Április 8-án, online lakossági fórumon mutatták be a terézvárosi Jókai tér megújítására vonatkozó terveket, melyek számos területen hoznak megújulást. Egyrészről figyelembe veszik a meglévő növény- illetve faállományt, amely mellé nagy felületen évelővirág-ágyásokat fognak telepíteni. A korszerűsítésben nem szenved kárt a tér pihenőpark funkciója, cserébe viszont átláthatóbb és rendezettebb lesz.

Megújul a térburkolat és az egységes utcabútorzat is, melyek egyrészről illeszkednek majd a tér múltjához, másik oldalról viszont kiemelik az irodalmi tematikát. A felújítás során a téren új hulladékgyűjtőket, asztalokat, kerékpártárolókat, továbbá játszóeszközöket, vízjátékot helyeznek el, és közösségi, illetve kulturális eseményeknek is helyt adó „színpadot” alakítanak ki.

blank

De ezenkívül korszerűsítés alá vonják a park világítását, valamint a térhez kapcsolódó közlekedési felületek is változni fognak: minden irányból 30 km/h-ás sebességkorlátozás lép életbe, a parkolás rendezettebbé válik, a park körüli forgalmat mérsékelni kívánják.

A kivitelezés várhatóan nyáron veszi kezdetét.

Forrás: Terézváros Önkormányzata