12 könnyed vígjáték, romantikus és animációs film húsvéti estékre

Ha kikirándultuk magunkat, befaltuk a húsvéti menüt mindenki befészkelte magát a kanapéba elkélhet egy könnyű húsvéti film, melyen az egész család jól szórakozhat. Ebben próbálunk segíteni ezzel az összeállítással.

Romantikus filmek húsvétra

Miss Potter

Beatrix Potter rendesen megbolygatta a huszadik század elejének irodalmi életét. Ezekben az időkben a hozzá hasonló fiatalasszonyok szeme előtt csupán a jó házasság reménye lebegett, de Beatrix másképp gondolkodott. Szembeszállt a kor elvárásaival és lassan, de biztosan ikonikus figura vált belőle. Tollából számos olyan mesehős származik (pl. Nyúl Péter), akit ugyanúgy szeretnek most is, mint tették azt száz évvel ezelőtt, és könyvei sosem kerültek le a boltok polcairól.

A legjobb húsvéti romantikus filmek: Miss Potter

A húsvéti küldetés

Erin egy nagy csokicég marketing igazgatója. A csökkenő eladások miatt úgy dönt, álruhát öltve próbálja kideríteni annak okát. Veronicának kiadva magát találkozik a csokoládé-készítő Bryannel, aki elmondja, hogy az automatizáció megöli a kreativitást, és emiatt fordulnak el tőlük az ügyfelek. A nő izgatott lesz a férfinak a húsvéti termékekről alkotott elképzelése miatt. A munkamegbeszéléseik egyre bensőségesebbé válnak, és miközben próbálnak új dolgokat kitalálni, közel kerülnek egymáshoz.

A legjobb húsvéti filmek: A húsvéti küldetés

Őrült és könnyed vígjátékok az ünnepi estékre

Brian élete

A Monty Python társulat klasszikus filmje Brian életéről szól, aki véletlenül pont akkor és pont ott született és halt meg, ahol Jézus Krisztus. A mára már klasszikussá vált komédia alaphelyzetét Brian anyja foglalja össze: „Ő nem a Messiás, hanem egy nagyon haszontalan fiú!”

Kellemes húséti ünnepeket

Stephane Margelle iparmágnás a Riviérán él szép feleségével, Sophie-val. Casanova-életmódot folytat: nincs nő, aki ellen tudna állni a sármos férfinak. Minden rendben is megy addig a napig, amíg feleségét ki nem viszi a repülőtérre és a búcsúzás után bele nem botlik egy 18 éves lányba. Stéphane elviszi a lányt a szokott helyekre: étterembe, éjszakai bárba és végül a lakásába. De ekkor kitör a botrány: felesége gépét törölték és amikor hazajön, férjét a fiatal lánnyal találja. Szorult helyzetében Stephane azt hazudja: a látszat csal, akit felesége lát, az nem más, mint az ő lánya.

Shop-show

Brodie és T. S. állandóan az ultramodern plázában lóg, jóllehet semmi dolguk nincs, mégis imádnak ott lébecolni. Gyorsan múlik az idő, hamar eltelik a nap. Most az egyszer azonban teendőjük is akad: mindkettejüknek lelépett a barátnője, és ők minden követ megmozgatnak a könnyűvérű lányok visszahódítására. Úgy tűnik azonban, leküzdhetetlen ellenállásba ütköznek, de csak amíg színre nem lép Jay és Néma Bob, akik éppen itt fejtik ki áldásosan destruktív tevékenységüket.

A legviccesebb hűsvéti vígjátékok: Shop-show

Hank and Mike

Hank nagy piás és nőcsábász, Mike viszont maga a két lábon járó szerencsétlenség. A két fickó minden évben húsvéti kosarakat szállít családokhoz. Mivel egy évben csak egyszer dolgoznak, a munkájuk az első. A vállalkozásuk az idén igazi sláger lesz. Utána viszont a munkaügyi központban kötnek ki. A megpróbáltatások láttán rájönnek, milyen fontos is a barátságuk.

A legaranyosabb családi filmek húsvétra

A kutya aki megmentetta a húsvétot

Miközben Bannisterék hajóútra készülnek, a kutyájuk, Zeusz egy kutyapanzióban lazul. Mikor egy rivális panzió tönkre akarja tenni az üzletet, Zeusz akcióba lendül.

A legjobb családi filmek húsvétra: A kutya aki megmentetta a húsvétot

Nyúl Péter

Nyúl Péter és vadállati barátai ádáz csatározást folytatnak Mr. McGregorral az idilli vidéken. A nagyszájú, kicsi nyuszi vezetésével folytatott harc a karót nyelt londoni fickóból lett friss veteményesgazda ellen nem csak a zöldségeskert finomságaiért, hanem a tüneményes, állatbarát szomszéd, Bea kegyeiért is folyik. Beatrix Potter nagy sikerű mesekönyvsorozatának filmverziója.

A kedvenc húsvéti animációs filmjeink

Az öt legenda

Vajon van Húsvéti Nyuszi? És Mikulás? És Fogtündér? És Homokember? Hát persze! Vannak, amíg van gyermek, aki hisz bennük. Igen ám, de a gonosz Szurok azt szeretné, ha a gyermekek csak benne hinnének. Vagyis a mumusban. Ezért aztán az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az „őrzők”, a gyermekálmok védelmezői nagy veszélybe kerülnek. Ám akad egy új segítségük, egy új őrző, Dér Jankó, az ötödik legenda.

Jégkorszak húsvéti küldetés

A klasszikus Jégkorszak sorozat 20 perces húsvéti kiadása. Ethel, a madármama egy rövid időre rábízza Sid-re a tojásai őrzését. Mindez pedig annyira beválik, hogy Sid rövidesen újabb és újabb megbízásokat kap, majd belendül számára a tojáskeltető biznisz. Ám rosszakarókból mindig akad, így amikor a húsvéti tojásoknak sorra lába kél, Manny és Diego azonnal a barátjuk segítségére sietnek.

A legjobb húsvéti animációs filmek: Jégkorszak

Hopp

Egy munkanélküli naplopó hirtelen munkát talál, miután elgázolja a húsvéti nyuszit, és ezért át kell vennie a nyúl feladatait, hogy az ünnep folytatódhasson.

Zootropolis – Állati nagy balhé

Judy Hopps, az idealista nyuszi kölyökkorától kezdve arról álmodozik, hogy egy nap rendőr válhat belőle. Kemény kiképzés után osztályelsőként végez az akadémián. Judy nagy reményekkel telve érkezik a városba, ám rá kell ébrednie, hogy nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős emlősökkel telezsúfolt rendőrségen.

Ha az összes húsvéti filmet láttad már, keress egy 2020-as vígjátékot az estére: