Újlipótváros régi gyöngyszeme új köntösben: Újranyitott a Balzac Café

Egy maroknyi ideig, míg Újlipótvárosban, egészen pontosan a Balzac utcában laktam, minden egyes nap elsétáltam a Balzac Café meleg fényű, barátságosan hívogató üvegablaka előtt. Be-betértünk kávéért, sütiért, és bármikor is jártunk ott, törzsvendégekkel folytatott meghitt beszélgetések fültanúi, ablak mellett komótos újságolvasások szemtanúi voltunk.

Mindennek már jó néhány éve, azóta Újlipótvárosból is elköltöztünk, de egy valami maradt: a 44-es szám alatt található Balzac Café. A rendet és megszokottságot aztán a 2020-as év borította fel – mint oly sok minden mást -, tavaly márciusban a pontosan 20 éve működő Balzac Café ajtajai határozatlan időre bezárni kényszerültek.

Felocsúdni sem volt időnk, mígnem eltelt egy év, és egyszeriben, egy fiatal, vendéglátást megjárt pár vette át az üzlethelyiséget, mellyel kezdetét is vette az ő történetük. Gyuri és Zsuzsi több mint 10 éve a vendéglátásban tevékenykednek, míg Zsuzsi baristaként, Gyuri szakács-chefként járta végig az utat Angliában. Kisujjukban a gasztronómiával és annak nem csillapodó szeretetével, a terveiket cselekvésre váltották, és meg is találták a Balzac Café üzlethelyiségét, melyet aztán saját ízlésükre formáltak és március 15-én újra megnyitottak a nagyközönség előtt.

Variációk kávéra…

A minőségi fekete a Qawa Art of Coffee frissen pörkölt kézműves kávéjából készül, kínálatukban paleo és vegán sütik mellett frissen sütött pékáruk, hideg-meleg szendvicsek, saláták sorakoznak, melyek tökéletes párját a kávéalapú és superfood italok, illetve a cukormentes változatban is elérhető prémium minőségű olasz forró csokoládék szolgáltatják. A jövőben a Balzac Café fiatalos vonalát erősítik a szemes kávén túl a csokis kávészemek, illetve a designer kotyogós kávéfőzők és elviteles bögrék színes tárháza.

… és mentes süteményekre.

Gyuri és Zsuzsi mindeközben minden lehetséges módon szeretnék a legkiválóbb kiszolgálást, odafigyelést, a minőségi hozzávalókat biztosítani a új, illetve a törzsvendégek számára is, ezzel is közvetítve azt az üzenetet, hogy számukra továbbra is ők a legfontosabbak. És ha ez még nem lenne elég, állandó jókedvfelelősük, mentett Mimóza kutyusuk révén a kávézó 100%-ban kutyabarát hely, így útban a Szent István park kutyafuttatója felé, a Balzac Café tökéletes helyszínül szolgál, hogy néhány jó szó és kedves mosoly kíséretében reggelente felvegyük itt elviteles kávénkat.