Tavaszi nagytakarítás másképp: Erdőtisztító kampány indul Szakács Gergővel az élen

Az Aktív Magyarország és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ tavaszi kampánya a természetbe szólít. Most azonban nem a természet kényeztet minket, hanem mi tehetünk a környezetünkért. A koronavírus miatti korlátozások pozitív hatása, hogy nagyban megnövekedett a kirándulók, túrázók száma az országban. Ezen pozitív hatás mellett sajnos nőtt a környezet terhelése is.

A kirándulók jó esetben nem szemetelnek, viszont a túra során felgyülemlő szemetüket a helyszínen kihelyezett kukákban hagyják, amelyeket az üzemeltetők nem tudnak mindig időben üríteni, hiszen nem heti szemétszállításra vannak berendezkedve. Sajnos ettől függetlenül is felgyülemlik a szemét az erdőkben és a kirándulóhelyeken, ami a nemtörődőm túrázóknak vagy a szélnek köszönhető, de például az ételmaradékokat akár az állatok is széthordhatják.

A kampány célja, hogy minél többen ragadjanak kesztyűt, illetve szemeteszsákot, és túrájuk során annyi szemetet juttassanak vissza a civilizációba, amennyit csak tudnak. Az akcióról készült képeket #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel megjelölve Facebookon vagy Instagramon megosztva

mindenki megmutathatja a nagyvilágnak, hogy mennyivel tette élhetőbbé a bolygót.

A kampányhoz sok más szervezet csatlakozott, akiknek szintén fontos a környezetünk tisztasága. A mozgalom mögé egy emberként sorakozott fel számos véleményvezér is annak érdekében, hogy az üzenet minél több emberhez eljusson. A kampány élére Szakács Gergő, a Follow The Flow frontembere állt, aki rádióreklámban buzdít mindenkit a környezetünk megtisztítására.

A kampány weboldalán, tavaszinagytakaritas.hu címen további hasznos tanácsokat találhatunk a kezdeményezéssel és a természetvédelemmel kapcsolatban.