Kelenföld új zero waste gyöngyszeme, a Lemérem március 22-én nyitja meg kapuit

Nem kell már sokat várniuk a Bikás park közelében élőknek, hiszen hamarosan ők is élvezhetik a március 22-én nyíló csomagolásmentes kisbolt, a Lemérem nyújtotta zero waste vásárlás lehetőségeit.

A tulajdonosok, Anna és Márk március 22-én nyíló kisboltját nem csak a környéken élők várják leplezetlen izgalommal, hiszen manapság minden fenntarthatóságra törekvő kisbolt nyitása újabb csillagként tündököl a csomagolásmentes boltok mára már széles égboltján.

Anna és Márk pontosan tudják, hogy egy fenntarthatóbb élet kialakításához a legapróbb lépések is ugyanannyira fontosak: elég csak belekezdeni, hogy aztán az ember annak rendje és módja szerint minél több dolgot vegyen észre maga körül, amin változtathat. Éppen ezért szeretnék a környéken élőknek megteremteni a csomagolásmentes vásárlásra kínálkozó lehetőséget és persze mindazoknak, akiket épp egy apró lépés választ el attól, hogy fejest ugorjanak egy környezetkímélőbb életmódba.

Lemérem boltjuk változatos kínálatának kialakításánál fontos volt számukra, hogy a náluk megvásárolható termékek minél kevesebb utat tegyenek meg, míg polcaikra kerülnek, ezért elsősorban magyar termelők portékáit lehet náluk beszerezni, amiből pedig nincs hazai, ott minden esetben a Magyarországhoz legközelebbi származási helyet igyekeznek kiválasztani.

Kínálatukban megtalálhatóak lesznek a legkülönfélébb száraz áruk, fűszerek, zöldségek, gyümölcsök, teák, kávék, kakaó, édességek, pékáruk, magvak, müzlik, szószok, szörpök, de még ökotisztítószerek, natúrkozmetikumok és zero waste termékek is. Termékeik jelentős része ökológiai gazdálkodásból származik, melyek bio minősítéssel rendelkeznek.

Csomagolásmentes boltokhoz híven érdemes saját tárolókkal érkeznünk hozzájuk, hiszen a náluk vásárolt termékeket így tudjuk a legegyszerűbben és legkörnyezettudatosabban otthonunkba hazavinni. Az üzletet kerekesszékkel és babakocsival is könnyen meg lehet közelíteni, ha pedig gyerkőccel érkezünk, őket a gyereksarok fogja elvarázsolni, míg mi vásárolunk.

Érdemes figyelemmel kísérni közösségi oldalukat, ahol rendre hírt adnak újdonságaikról, amilyen például hamarosan érkező kávégépük is, amivel a környezettudatos vásárlást egy finom kávé élményével is megfejelhetjük.