Vízparti stéggel megspékelt kilátóterasz készül a Rákos-patak partja mentén

A XIII. kerületi Rákos-patak partját saját forrásból, 2018 óta több lépcsőben újítja fel az önkormányzat, amely idén májusban most egy újabb szakaszához ér.

Fotó: budapest13.hu

A többlépcsős felújítás legújabb szakasza októberben kezdődött, várhatóan idén májusban már élvezhetjük a vízparti stéget és kilátóteraszt a Rákos-patak partja mentén. A folyamatos fejlesztésnek és korszerűsítésnek köszönhetően a Béke utca és a Göncöl utca közötti terület 2019-ben átadott déli szakasza, a Kubala László park fejlesztése és a további patakparti revitalizáció az, amely a program részeként megvalósul, melynek egy része a Hajdú utca és a Hajdú köz közötti gyalogoshíd déli oldalán kialakításra szánt kilátóterasz is.

Ebben a környezetben a rézsű laposításával és egy vízparti stéggel akadálymentesen megközelíthető, évelő növényekben gazdag zöldfelületű, vonzó közösségi teret szeretne az önkormányzat kialakítani, ahol lakossági kérésre térköves gyalogút is lesz a már meglévő futósáv mellett, amivel a Béke utca és a Göncöl utca között megújításra szánt terület biztonságosan körbesétálható lesz a gyalogosok által.