Kukucslyukon keresztül: A japánok újfajta színházélményt kínálnak a nézőknek

A Moonlight Mobile Theater japán tánctársulat új ötlettel rukkolt elő, hogy visszacsábítsa a nézőket a színházba, miközben maga az élmény a világjárvány alakította körülmények között is biztonságos marad.

Fotó: Reuters / Moonlight Mobile Theater

A közönség tagjai elszeparált boxokban ülhetnek le, amelyek egyik oldalán kukucslyukakhoz hasonló nyílásokat vágtak: a nézők ezeken keresztül követhetik az előttük élőben kibontakozó előadást.

Mivel maga a színpad kör alakú, így a nézők az egész teret belátják a lyukakon keresztül, csupán a táncosok nem látják – ezáltal nem veszélyeztetik – a közönség „soraiban” ülőket.

A japán társulat még tavaly decemberben kezdett el újra előadásokat tartani a kukucslyukmódszer segítségével, miután tavaly szinte az összes beütemezett showjuk elmaradt a járvány miatt.

Az összes eddigi, újszerű előadást teltházzal játszották.

Mivel előadásonként csupán 30 embert tudnak egyszerre beengedni a színházba, hiába a közönség lelkesedése, a kiadások így is jóval meghaladják a bevételt. A társulat művészeti vezetője mégis rendíthetetlen: „Ha ez nincs, a művészeknek nem lenne lehetősége táncolni és előadni. Példát statuálunk, amellyel a közönséget visszacsábíthatjuk a színházakba.”

Forrás: Reuters