Tétény-rét néven családi park épül a XXII. kerületben

A XXII. kerületben a Nagytétényi Sváb Emlékhely körüli területen kerül kialakításra a kerület új és a tervek szerint impozáns családi parkja, a Tétény-rét.

A Romhányi utca és az Angeli utca sarkán készülő elkerített családi park két oldalról, a Romhányi utca, illetve a vasútállomás felől is megközelíthető lesz gyalogosan, autóval és biciklivel egyaránt.

A meglévő fákat meghagyva tematikus játszótér, illetve a vasút felől elkerített kutyafuttató rész kerül kialakításra. A KRESZ-pályával felvezetett tematikus és kreatív, két nagyobb részre osztott játszótér igyekszik majd a különböző korosztályokra jellemző kikapcsolódási lehetőségeket biztosítani, ezért a tervezők és a kivitelezők csúszdaparkkal, homokozóval, fészekhintával, szabadtéri kondiparkkal, pingpongasztalokkal, sakkasztalokkal, sportpályával, de még szánkózóhely kialakításával is színesítik a felhozatalt.

A játszótér melletti pihenőpadok, az ivókút, a piknikasztal az idősebb korosztály számára lesz vonzó alternatíva, míg a család kisebb-nagyobb tagjai kijátsszák magukat.

Képek: budafokteteny.hu