Új közparkot és mini tanösvényt kaphat a belvárosi Bástya utca

Ugyan még csak tervben van, de a Vámház körút szomszédságában helyet kapó zöldterület, köz- és pihenőpark jellege mellett, számos új funkcióval is színesíti majd a belváros képét.

Fotó: Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.

A Bástya utca 1-11. szám alatti foghíjtelken a tervek szerint közparkot alakítanának ki, mely egyben pihenőparkként, kiállítás- és régészeti bemutatótérként, mini tanösvényként is betöltené szerepét, de a térszint alatt kialakított kiszolgáló helyiségek, úgymint akadálymentesített mellékhelyiségek és pelenkázó is helyet kapnának.

A közpark kialakításánál az út- és járdafejlesztésre is figyelmet fordítanának, mely a Veres Pálné utca – Szarka utca, illetve Vámház körút közötti szakaszának felújítását foglalja majd magába.

A tervezők és kivitelezők szeme előtt célként lebeg, hogy a lehető legnagyobb mértékben növeljék a terület zöldfelületét, mely 20 fa, 800 négyzetméternyi cserje és évelő telepítését, továbbá a tűzfalakra zöldfal installálását is jelenti. Ez a jelenlegi 4,5%-ról 50%-ra növelné a zöldfelületek arányát.