Hallgatni arany 2.0: Újabb 6 podcast, amit kár lenne kihagyni

Az utóbbi időben valóságos podcastbumm részesei lehetünk, hiszen a fülünk hallatára bontakoznak ki jobbnál jobb állandó, heti rendszerességű podcastműsorok. Előző válogatásunkban már összegyűjtöttük a legjobbakat, de mint említettük, olyannyira felfelé ível a podcastek sora, hogy újabb hat, kihagyhatatlan hallgatni valóval jelentkezünk.

Nem azé, aki fut – Büntetőkör

„Miről beszélek, mikor futásról beszélek?” Hangzik Murakami Haruki könyvének címe, amelyre a válasz egyértelműen Simonyi Balázs podcastsorozata. A legváltozatosabb futással kapcsolatos témák kapnak itt rivaldafényt, többek között visszavonult futók portréi és a testedzésfüggőség. Aki nem hiszi, fusson utána!

Állati percek

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány által készített sorozat, amely hamarosan a századik adását ünnepelheti, aktuális témáival nemcsak a kis kedvencet tartó gazdik számára bizonyul hasznosnak, hanem mindazoknak, akik kicsit is szeretnek elmerülni az állatvilágot és hazai állatvédelmet érintő időszerű kérdésekben.

Körforgásban

Egy jóformán mindenkit érintő podcastválogatás a fenntarthatóságról az ökotudatos életmód mellett elkötelezetteknek, de még a környezettudatosságot tanulni vágyóknak, vállalkozó kedvűeknek és klímaszorongóknak is, egyszóval a körforgásban lévőknek. A maga nemében és aktualitásában mindenképpen hiánypótló és páratlan beszélgetések.

Könyvben utazom Oláh Andreával

Olvashatnékunkban sokszor nehéz a számtalan régi és új könyv közül választani, de ha van valaki, aki utat mutat, úgy mégiscsak könnyebb eligazodni a könyvespolcok útvesztőjében. Hazai és külföldi szerzők frissen megjelent könyvei kerülnek pellengérre, de az írókkal, fordítókkal és szerkesztőkkel készült interjúk is segítenek minket az könyvkeresésben.

Vendéglő a Világ Végén

Aktuális, mindenkit érintő társadalmi témák kerülnek górcső alá, amelyek hiedelmeket, aggályokat oszlatnak el, és kritikusan fejtegetnek mindent, ami a hozzánk elérő médiában esetleg sarkalatosan kerül megjelenítésre. Újhullámos filozófusoknak kiváló kiindulópont.

WMN Beszélnünk kell!

Egy jó beszélgetés egy jó témával indul. D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi beszélgetése pedig egytől-egyig kiváló témákat tárgyal a mindennapokból, rólunk, emberekről, valamint a minket összekötő és meghatározó kapcsolatokról, többek között szorongásról, mozaikcsaládokról, a gyász feldolgozásáról, vagy épp társkeresésről és szerelemről.

Előző podcastválogatásunkat itt érhetitek el: