Hallgatni arany: 6 podcast, amit vétek lenne kihagyni

Az utóbbi időben valóságos podcast-bumm részesei lehetünk, hiszen a fülünk hallatára bontakoznak ki jobbnál jobb állandó, heti rendszerességű podcastműsorok. Ha szívesen hallgatnál, de nem tudod még mit, ajánlónk segít kicsit eligazodni a podcastvilág sűrűjében.

WMN Popfilter

Hiánypótló és könnyed beszélgetés olyan népszerű emberekkel, akiknek véleményét, hangját nem elég csak egyszer hallani. Csepelyi Adrienn kalauzol el minket, a bennünket körülvevő popkultúra legkülönbözőbb szegleteibe olyan beszélgetőpartnerekkel, mint Závada Péter, Gyurkó Szilvia, Pokorny Lia vagy épp Győrfi Pál és Dániel.

Lapozz a 99-re!

Minden a Harry Potterrel kezdődött – mondja Szabados Ági híradós műsorvezető, akinek podcastműsora is az olvasást, a könyveket és az írott kultúrát dolgozza fel. Az olvasás iránti leplezetlen szerelem egy kivételesen színvonalas és rendkívül széles repertoárban összpontosul, ahol akárcsak egy könyvtárban, mindenki talál kedvére való hallgatni valót.

Égéstér

A Totalcar szerkesztőségének igényes, ugyanakkor szókimondóan szellemes műsorának színtisztán autókról és motorokról szóló, de a közhiedelemmel ellentétben nem csupán férfiaknak szánt tartalma olyan hallgatóságot szólít meg, amely kíváncsi arra, hogyan lehetne hatékonyabbá tenni a járműhasználatot és biztonságosabbá a vezetéstechnikát.

Kortárs felbeszélések

A hangoskönyvek új korszakát hozza el és garantáltan kiszakít a mindennapi megszokottságból a Till Attila-vezette podcastbeszélgetés, melyben kortárs magyar írók, szerzők, többek között Dragomán György, Háy János és Grecsó Krisztián novellái hallhatók népszerű színművészek előadásában, méghozzá Nyáry Krisztián ajánlóival karöltve.

Fotó: Falus Kriszta

Anno Budapest

Most, amikor kicsit kevesebbet bóklászhatunk Budapest utcáin, jó elveszni fővárosunk emlékezetében, a podcasteket hallgatva időutazást tenni a mára már retrónak számító gyerekkori emlékekben, keveset hallott történelmi eseményeket feleleveníteni, megismerni a helyet, ahol élünk, és nosztalgiázni a 80-as, 90-es évek Budapestjéről.

Párnacsata

Vannak olyan témák, melyeket csak a hozzánk legközelebb állókkal merünk megbeszélni, ugyanakkor vannak olyanok is, amelyeket még velük sem. Ezekről az intim témákról beszélget László Viktória és Inzsöl Júlia, akik kortól és nemtől függetlenül dolgoznak fel fontosabbnál fontosabb témákat, bevonva szakértőket, beszélgetőpartnereket és vállalva meglátásaikat.