Alakformálás hatékonyan: Hogyan lehet diétával támogatni az edzésprogramot?

Rengeteget hallottunk már csodadiétákról, legfőképp olyanokról, melyek rövid idő alatt gyors sikert ígérnek. A diéta azonban nem játék, érdemes tehát több tényezőre is odafigyelni, ha úgy döntünk elköteleződünk mellette. Szentgyörgyi Romeo, az Intenset alapítója segít nekünk, hogy kiismerhessük magunkat a diéták útvesztőjében.

Sokan tapasztalhattuk már, hogy a szervezetünk mennyire alkalmazkodó, és a test milyen gyorsan képes reagálni a külső tényezőkre, például terhelésre vagy az étrend megváltoztatására, valamint hasonlóképp a belső változásokra, amilyen például a bennünk végbemenő hormonális-, idegrendszeri folyamatok, de még a hangulatváltozásaink is.

Étrendünk megváltoztatására szervezetünk tehát reflektálni fog, azt azonban elöljáróban tudnunk kell, hogy egy körültekintően megválasztott étrenddel sokat tehetünk azért, hogy hosszan tartó és pozitív változást kezdeményezzünk az életmódunkban.

Diétás étrend vs. fogyókúra

Mindenekelőtt érdemes a két fogalmat különválasztani. A fogyókúra, nevéből fakadóan egy néhány hétig alkalmazott súlyvesztéssel együtt járó folyamat, melynek következtében, ha nem vagyunk elég figyelmesek, az emésztésünk és immunrendszerünk állapotát is befolyásolhatjuk, de szélsőséges esetekben még anyagcserezavart is okozhatunk. A fogyókúrával ellentétben a diétás étrend azonban egy életmódbeli változás, amely együtt jár egy jól átgondolt, személyre szabott étkezési terv alkalmazásával.

A markáns különbséget az mutatja leginkább, hogy míg egy jól megalkotott, megfelelő tápanyagtartalmú ételeket tartalmazó diéta akár egész életen át, addig egy fogyókúra csak rövid ideig tartható fent.

Az ígéretekkel ellentétben, formába hozni magunkat valójában egy jól megalkotott diétával és az azt támogató rendszeres edzéssel lehet. A diétás étrend esetében sem szabad arról megfeledkeznünk, hogy ez nem az önsanyargatásról szól, hanem finom és tápanyagban gazdag ételeket és változatos étrendet takar.

Szentgyörgyi Romeo eloszlatja a tévhitet azzal kapcsolatban is, hogy létezik olyan, hogy lokális fogyás. Sajnos az, hogy csak egy kimondott területről, például hasról fogyjunk, gyakorlatilag lehetetlen, hiszen diéta és edzés kombinációjával a szervezet a felhalmozott raktárakat hasznosítja, legyen az comb vagy épp has, nemcsak egyetlen terület.

blank

A hatékony diéta titka

Sokszor tényleg nehéz eligazodni a diétakánaánban és megtalálni a nemcsak megfelelő, hanem hatékony étrendet.

Az ingyenes Intenset edzésprogram esetében egy személyre szabott, variálható diétás étrendet találunk, ráadásul ez az étrend egyben támogatja az edzésprogram intenzív, HIIT-típusú edzésprogramját is. Az étrend optimális tápanyag-összetételt biztosít az izmok fejlődéséhez, ráadásul elősegíti, hogy a test formálódjon, zsírt veszítsen és izmot építsen.

A jól megválasztott diéta ismérvei:

  • formásít
  • támogatja az intenzív edzéseket
  • könnyen elkészíthetők az ételek
  • könnyen tartható és fenntartható
  • változatos

Még több tippért, tudnivalóért érdemes felkeresni az Intenset oldalát.