7 szuper csoportos óra Budapesten, ha újra formába lendülnél

Hatékony és élvezettel űzhető mozgásformát kerestek? Rendszeresen sportoltok, életmódváltást terveztek, vagy szimplán vonzanak benneteket a nem szokványos mozgásformák? A következő cikk nektek szól!

Aquatréning, Oxygen Wellness Naphegy

A víz ellenállása nagyobb, mint a levegőé, és ezt az ellenállást biztonságos, vízben végzett edzés közben könnyen előnyünkre fordíthatjuk Budapest nívós fitnesztermében. Az aerobic és a gyógytorna mozdulatait kombináló aquatréning olyan, edző irányításával zajló csoportos mozgásforma, amely növeli az izmok erejét, fejleszti a szív- és érrendszeri állóképességet, továbbá támogatja a zsírégetést. Mindezt anélkül, hogy megterhelné az ízületeket. Úszástudás nem feltétel!

1016 Budapest, Naphegy utca 67.

Beat Box, Go Active

A VII. kerületi Go Active konditeremben tapasztalt trénerek irányításával, csoportos óra keretein belül nyílik meg előttetek a harcosok klubjának ajtaja. Erősítő, nyújtó kardióedzésként kipróbálhatjátok náluk a teljes testet igénybe vevő beat boxot. A stresszkezelésnek is tökéletes mozdulatsor alapja az ütés és a rúgás, és mivel a test folyamatosan mozgásban van, rendkívüli módon fejlődik a gyorsaság, az állóképesség, a reakcióidő és a dinamikus mozgás.

1075 Budapest, Holló utca 12-14.

box

CrossFit, CrossFit B’Bros

A funkcionális edzés alapjaira épülő CrossFit több mozgásformát kombinálva, 10 alapképességet fejleszt, közte a hajlékonyságot, a koordinációt, a gyorsaságot és az egyensúlyt. Az edzés semmiképpen nem mondható unalmasnak; a változatosságot futás, torna, súlyemelés és változó intenzitású anaerob mozgásformákkal éri el. Az Orczy Kert szomszédságában az amerikai Rogue − a CrossFit hivatalos eszközbeszállítója − eszközeivel dolgoztathatjátok meg az izmaitokat.

1094 Budapest, Márton utca 4.

crossfit

Kangoo, Life1

A városban négy helyen (Allee, Corvin Pláza, Etele Pláza, Gilda Max Flórián) elérhetőek a Life1 Kangoo edzései, amelyekhez speciális, rugós cipőt biztosítanak. Ez a különleges sporteszköz 80%-ban csillapítja az ízületekre ható becsapódást. Az órák során 40%-kal több kalóriát lehet elégetni, mint más óratípusoknál, és a Kangoo további előnye, hogy javítja a testtartást és a kondicionális képességet, emellett fejleszti a ritmusérzéket. Fokozott endorfintermelődést idéz elő, így csökkenti a stresszt.

Több helyszínen

Kangoo Life1

Pilates, Life1

A mélyrétegű törzsizmok erősítésére és nyújtására koncentráló pilates tetőtől talpig átmozgat. A jógát és a legújabb fitnessirányzatokat ötvöző edzésmódszer ráadásul elősegíti a mindannyiunk által vágyott testi-lelki összhang megteremtését. Nincsenek erőltetett mozdulatok, sem kicsavarodottnak ható testhelyzetek. A gyakorlatokkal megszüntethetők a tartáshibák, így megelőzhető a gerincproblémák kialakulása. Mi több, a pilatesnek önbizalomnövelő hatása is van!

Több helyszínen

PRAMA, V.30 Belvárosi Sportközpont

November 8-án teljesen új, innovatív edzésforma debütált Budapesten. A neve PRAMA, és abban rejlik a különlegessége, hogy a földön és a falon elhelyezett interaktív burkolat fényjelzéseket bocsájt ki, ezeket kell követni a PRAMA-oktató irányításával. A teljes testet átmozgató csoportos óra 45 perces, és nincs futópad, sem végeláthatatlan kardiógyakorlatok. Az edzés során minden résztvevő pulzusmérő pántot visel, ezáltal nyomon követhető a fejlődés.

1054 Budapest, Vadász utca 30.

PRAMA − V.30 Belvárosi Sporközpont

Technogym Group Cycling, Oxygen Wellness Naphegy

A kardióedzés kedvelőit célozza meg az Oxygen Wellness edzőtermi kerékpározás órája, ami egyben lehetőséget ad a feszültség levezetésére. Pozitív élettani hatásai közé sorolható, hogy beindítja a méregtelenítést a szervezetben, ezenkívül javítja a keringési rendszer működését, erősíti a szívet és az érfalat, valamint támogatja a vér oxigénszállító képességét, és fejleszti a tüdőkapacitást. A modern beltéri kerékpár lehetővé teszi az elégetett kalória, a pulzus és az edzésteljesítmény követését.

1016 Budapest, Naphegy utca 67.

Technogym Group Cycling − Oxygen Wellness Naphegy