Zsírégetés felsőfokon: 7 videó, hogy helyesen végezd a HIIT-gyakorlatokat

Van úgy, hogy a nagy rohanásban, a feszített tempóban csak egy egészen kis időnk jut az egyébként létfontosságú testmozgásra. A jó hír viszont az, hogy van erre megoldás, egy hatékony HIIT-edzés keretében.

Ez az edzésforma abban a lopott kis időben rendesen átmozgat, magas intenzitásának köszönhetően pedig majdhogynem minden porcikát átható mozgásnak lehetünk részesei. A HIIT rövidítés a magas intenzitású intervallumos edzésre utal: rövid ideig ugyan, de teljes erőbedobással végzett gyakorlatokat takar, amelyeket aztán egy szusszanásnyi pihenő követ, majd ismétlés.

A HIIT-edzés hatékonyságának kulcsa a megfelelő intenzitásban rejlik, ugyanakkor a hangsúly itt a megfelelőn van, a kevésbé intenzív vagy a másik véglet, a túlzottan intenzív nem éri el a kívánt eredményt. A bemelegítésen és a fokozatosságon is rengeteg minden múlik, így ezeket sem szabad szem elől téveszteni, ehhez nyújt segítséget az Intenset ingyenesen letölthető edzésterve, amelyet kezdőként is bármikor elkezdhetünk.

És persze a lehető legjobb eredmény eléréséért az sem mindegy, hogyan kivitelezzük ezeket a gyakorlatokat. Szentgyörgyi Romeo, az Intenset alapítója videóban mutatja be, mire érdemes odafigyelnünk a HIIT-edzés során.

Plank

Hasprés

Jumping Jack

Négyütemű fekvőtámasz

Teljes felülés

Guggolásból felugrás

Kitörés gyakorlat

Még több videót ITT és ITT érhetsz el.