Mától válthatunk jegyet a Margitszigeti Szabadtéri Színház nyári előadásaira

A mai, január 18-i hétfői nappal a Margitszigeti Szabadtéri Színház elindítja jegyértékesítését a nyári szezonjára: operával, musicallel, balett- és táncelőadásokkal, valamint hazai és nemzetközi fellépők gazdag kínálatával invitál bennünket már most a nyárba.

Térben és időben kibővített szezonnal készülnek

Rendhagyó módon indul a jegyértékesítés a Margitszigeti Szabadtéri Színház előadásaira, hiszen amellett, hogy már a mai naptól megválthatjuk a jegyeinket, mindezt játékos keretek között tehetjük, hiszen a napról napra váratlanul és véletlenszerűen megnyíló előadásokra 20%-os kedvezménnyel vásárolhatunk belépőt. Ezzel az interaktív, játékos koncepcióval várhatóan február 10-ig találkozhatunk, de egészen addig mindenképpen, míg a margitszigeti szabadtéri nagyszínpad 2021-es szezonra tervezett minden előadása a színház weboldalának kínálatába fel nem kerül.

A 2021-es színházi nyár valódi élményt, kikapcsolódást és feltöltődést kíván nyújtani, hogy kipihenhessük és magunk mögött hagyhassuk a nehéz hónapokat. A májusi szezonnyitással és a szeptemberi zárással, valamint a térben és időben kibővített szezonnal minél több alkalmat szeretnének megragadni a közönség és a művészet találkozására.

 www.margitszigetiszinhaz.hu

Színház és tánc

A színház programnaptárában az eddigieknél is gazdagabb kínálatot láthatunk, a biztonságos szabadtéri körülmények között megrendezésre kerülő előadások között olyanokkal is találkozhatunk, amelyek bemutatása a kőszínházi szezonban elmaradt, mint a Puskás, a Kabaré, a Mozart! és a Tesla musicalek, valamint várhatóan az Operettszínház bemutatásában megvalósuló, Hegedűs a háztetőn.

A tánc és balett kedvelői is csemegézhetnek az algír származású koreográfus, Hervé Koubi új bemutatója és az orosz tánczseni, Szergej Polunyin „Raszputyin” előadásából. A nemzeti összetartozás napján a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyar hősök, csaták és szerelmek című táncelőadása adja a keretét egy emlékestnek, majd augusztus 20-a Bánk bán napja lesz a Margitszigeten.

A fent említett nagyszínpadi előadások mellett, számos kísérőprogram, a Víztoronyban megrendezésre kerülő kiállítások, kora esti térzenei koncertek, reneszánsz délelőttök, interaktív meseszínpad, irodalmi séták és a színház kikötőjébe érkező színházi hajójáratok adnak további lehetőséget az igényes kikapcsolódásra.

Könnyű és komolyzene

A zene szerelmeseinek az R-GO, Caramel, Tóth Vera, Fenyő Miklós, Dés László, Geszti Péter, Stanley Jordan, Zagar, a Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár, Lotfi Begi és zenei partnere, a Heureka Pop Orchestra, valamint a Margitszigeten debütáló új Csókkirály show nyújt majd kikapcsolódást.

Ebben a műfaji sokszínűséget felvonultató szezonban a nagy érdeklődésre számot tartó klasszikus és évfordulós szerzők, Verdi, Mozart és Bartók műveit kiválóságok tolmácsolásában ünnepelhetjük. Az operarendezés „Tarantinója”, a katalán Calixto Bieito és Bretz Gábor is rendez, a Verdi Gálán pedig Arturo Chacón Cruz és Maria Grazia Schiavo lép fel a főszerepekben.

Mozart Esz-dúr versenyművével, Lucas&Arthur Jussen virtuóz kétzongorás produkcióval lép fel, amelyet Kesselyák Gergely vezet majd. A Milos Forman Amadeusa ihlette Mozart 230 filmzenei koncertet az Óbudai Danubia Zenekar és Hámori Máté dirigálásában élvezhetjük.

blank

Érdemes a folyamatosan bővülő műsornaptárat időről időre átböngészni, nehogy lemaradjunk egy-egy kiváló előadásról vagy a Margitszigeti Szabadtéri Színház Facebook-oldalát követni az újdonságokért, hogy néhány hónap múlva már a gyönyörű és dús zöld természetbe simuló szabadtéri színház Tündérkertjében élvezhessük az előadásokat.