CNN: A Magyar Zene Háza az év egyik legjobban várt épülete

Január elsején jelent meg a CNN amerikai hírcsatorna összegző cikke, amelyben a 2021-ben átadásra kerülő vagy felépülő, legizgalmasabb épületeket veszi sorra világszerte. A nyolcas toplista igen impozáns, így hatalmas elismerés, hogy a budapesti Magyar Zene Háza is helyet kapott rajta.

Fotó: Liget Budapest Projekt

„Az elismert japán építész, Sou Fujimoto által tervezett múzeum, zenés rendezvénytér és oktatóközpont a Liget Budapest Projekt egyik kiemelkedő terve, amelynek keretein belül átalakítják Magyarország fővárosának legnagyobb közparkját.

A festői Városligeti-tó közelében elhelyezkedő Magyar Zene Háza hepehupás tetőszerkezettel rendelkezik majd, amelynek perforációin keresztül fák nyújtóznak a magasba.

Az épület az ország gazdag zenei hagyományát hivatott ünnepelni, ugyanakkor a parkba járókat is a földszinti létesítménybe vonzza, amelynek javarészt áttetsző dizájnja eltörli a bent és a kint közötti különbséget.

A Magyar Zene Házát több új kulturális építmény követi majd a burjánzó zöldterületen, többek között felépül a Néprajzi Múzeum és az 50 ezer négyzetméteren elterülő új Nemzeti Galéria.” – írja Oscar Holland, a CNN újságírója.

A CNN legjobban várt épületei közé szintén bekerült…

Far Rockaway Könyvtár, New York

Fotó: Snøhetta

Taipei Előadóművészeti Központ, Tajpej

blank
Fotó: OMA/Chris Stowers

Aquarela, Quito

blank
Fotó: Jean Nouvel/Ateliers Jean Nouvel/Alberto Medem/Humboldt Arquitectos S.L.

Hotel Green Solution House (GSH), Rønne

blank
Fotó: 3XN/GXN

OurDomain Kollégium, Amsterdam

blank
Fotó: OZ/Marcel van der Burg

Floating Music Hub, São Vincente

blank
Fotó: Courtesy NLÉ/photo by Kriolscope

Sunac Guangzhou Színház, Guangzhou

blank
Fotó: Anciens Huang/Steven Chilton Architects/Chong-Art Photography