Az online szerencsejáték nagy nyertese a vírushelyzetnek

A koronavírus-járvány megfékezése miatt megszületett szigorító intézkedések következtében az embereknek világszerte az online tér igyekszik segítséget nyújtani, legyen szó a bevásárlásról, vagy akár a kikapcsolódás különböző formáiról, a zenehallgatásról, a filmnézésről, vagy a szerencsejátékokról. Ma már bárhol a világon lehetőségünk van a biztonságos játékra, az otthonunk kényelméből még az e-sportfogadási tippjeinket is néhány kattintással leadhatjuk.

Az év végi ünnepek alatt rendszerint kiemelkedő látogatottsági számokat produkál az online szerencsejáték szektor, amelynek során az online kaszinók a legkülönfélébb játékokkal, illetve az ezeket népszerűsítő promóciókkal is várják a kalandkereső felhasználókat. Ez alól a 2020-as év sem volt kivétel.

A képzelet és a valóság

A szerencsejáték szó hallatán az embereknek többnyire az amerikai filmekből jól ismert fényűző életmód, a hazárdjáték izgalma jut eszükbe, egy helyé, ahol akár egyetlen pillanat alatt is vaskos pénzkötegekkel tömhetik meg a zsebeiket, ha a rulett asztalra tesznek, vagy a csillogó-villogó színes termekben elhelyezett játékgépeken egyetlen érme bedobásával is tetemes jutalom ütheti a markukat. Ezt a hangulatot az 1995-ben Martin Scrorsese rendezésében készült filmalkotás, a Casino adja vissza leginkább. A film szereplői között olyan neveket találunk, mint Robert De Niro, Sharon Stone vagy Joe Pesci. Ráadásul a film megtörtént eseményeken alapszik. A sztori Sam Rothstein (Robert de Niro) karakterére épül, akit a chicagói maffia Vegasba küld, hogy átvegye az egyik kaszinójuk vezetését, és ahol később megismerkedik a Sharon Stone által megformált prostituálttal, Ginger McKennával, aki feleségül vesz, ám a boldogságra árnyék vetül, amikor megjelenik Rothstein régi barátja, Nicky Santoro… Igen ám, de a jelenkor valósága némiképpen más képet fest, mint a hollywoodi, hiszen a koronavírus az egész világon az online térbe vezette át az embereket. Az otthonülő játékosok pedig éltek a lehetőséggel, és az adatok alapján jelentős számban próbálták ki az online kaszinózás, például a bwin osztrák központú fogadóiroda (bwin regisztráció) kínálta viszonylag új lehetőségeket.

Ma már alapvető a játékosok biztonsága

A földi és az online kaszinók egyaránt jól kidolgozott rendszerrel segítik a játékosok védelmét, sőt, az elektronikus alternatíva esetében már a regisztráció során is komoly követelményeknek kell megfelelni: a személyazonosságunkat például fokozott ügyfél-átvilágítás keretében végzik el, de figyelmeztetnek az életkori követelményekre, valamint értesítenek minket egy játékos-védelmi zöld számról is, amely egy felügyelet által üzemeltetett, a hét minden napján (0 és 24 óra között) ingyenesen hívható telefonszám. Amennyiben egy sérülékenynek bizonyuló játékos szeretne regisztrálni, aki már megtalálható az adatbázisban, úgy belépése automatikus megtagadással jár. A sérülékenynek nem minősülő játékosok védelmére pedig az önkizárási, illetve önkorlátozó intézkedések is biztosítottak, akár a reality check funkció segítségével hatvan percenként automatikus figyelmeztetést kaphatnak a játékban töltött időről és egyenlegváltozásukról.

Virágzik tehát a kaszinóbiznisz, és már a biztonság miatt sem kell aggódnunk.