5 ingyenes koncertközvetítéssel búcsúztatja 2020-at a BMC

A Budapest Music Center öt, ingyenes koncertközvetítéssel búcsúztatja az óévet december 28. és 31. között, ahol a Szent Efrém Férfikartól a Modern Art Orchestra dallamain át a Kéknyúl karcos, városi soulzenéjéig mindenki talál majd kedvére valót.

Szent Efrém Férfikar: Canciones Ibéricas I-II-III.

A Szent Efrém Férfikar óévbúcsúztató sorozata idén a paella, a siesta, a fiesta, a Jamón Ibérico, a Sangria, Gaudí, Picasso és Dalí hazájába röpíti a BMC online közönségét. A célállomás Spanyolország, ahol három estén át időzhetünk és élvezhetjük a Szent Efrém Férfikar és meghívott vendégeik előadásait az Ibériai-félsziget rendkívüli gazdagságú zenekultúrájából: a mozarab énektől kezdve, a híres középkori Codex Las Huelgason és Llibre Vermell-en át a spanyol vokálpolifónia nagyságaiig, illetve a romantikus és 20. századi nagymesterekig.

Az online koncertközvetítésekre december 28-án, 29-én és 30-án 19:30-kor kerül sor a BMC Facebook-oldalán.

Modern Art Orchestra: Legendás Albumok – Miles Davis: Nefertiti

December 30-án 20:00-tól koncertpremiernek lehetünk szem- és fültanúi, méghozzá az Opus Jazz Clubból közvetített koncertnek köszönhetően. A Miles Davis neve alatt jegyzett utolsó, teljesen akusztikus album rengeteg érdekességet és zenei finomságot tartogat számunkra. Az Opus színpadán rögzített előadást a szerzők elképzeléseihez híven és a Modern Art Orchestra művészeinek improvizációival, egy élő beszélgetést követően hallhatja majd a közönség.

Kéknyúl: Szilveszteri koncertpremier

December 31-én, csütörtök este 20:00-tól a hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó, a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak egyedülálló színfoltja, a Kéknyúl band áll az Opus Jazz Club színpadára. Premecz Mátyás Hammond orgonája telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal és Andy Hefler szenvedélyes, karakteres, óceánon túli énekével sző izgalmas zeneszövetet a 2020-as év utolsó óráira.

blank
Fotó: Glódi Balázs