Csodálatos csokoládék nyomában: 6 exkluzív csokoládébolt Budapesten

A csokoládé számos írót, művészt, rendezőt, dalszövegírót ihletett már meg, most viszont hat olyan csokoládémanufaktúrát mutatunk be, amelyek alkotói tradíciók révén vagy pusztán egy-egy maradandó élmény hatására a csokoládét egy sokkal magasabb szintre emelték.

Rózsavölgyi Csokoládé

Az ember csak pislog ennyi csokoládékülönlegesség láttán: matrózbajusz, csokoládéhenger, csokoládészerszámos-doboz, a legkülönfélébb ízesítésű forró csokoládék egész sora. A Rózsavölgyi Csokoládé minden bizonnyal Gombóc Artúr mennyországa, nekünk pedig a csokoládékalandok netovábbja.

1053 Budapest, Királyi Pál u. 6.

Ghraoui Chocolate

Generációkon átívelő minőség és két évszázados elkötelezettség ötvözete jellemzi a Ghraoui Chocolate-ot, ahol a trüffelek és pralinék mellett olyan kivételes finomságok mutatkoznak be, mint az étcsokoládéba mártott kandírozott narancshéj vagy a keleti finomságok ékköve, a kandírozott füge és gesztenye, melyek élvezeti értékét nehéz felülmúlni.

1061 Budapest Andrássy út 31.

Különleges csokoládé boltok Budapesten: Ghraoui Chocolate

Cocó7

Egy franciaországi csokoládékészítő kurzus élményei a csokoládékészítés iránti szenvedéllyel párosulnak a Cocó7 műhelyében, ahova teazselével töltött csokoládé, kézműves magyar sörös ganache és mennyei mousse mellett műhelytitkokért is betérhetünk, ha úgy tartja kedvünk.

1015 Budapest, Hattyú u. 1.
1025 Budapest, Csévi u. 1.
1126 Budapest, Böszörményi út 19/b

blank

Lyan Csokiműhely

A Lyan Csokiműhely védjegye az egyedi ízkombinációk kikísérletezése, mellyel minden egyes falatot felejthetetlenné varázsolnak. A saját pörkölésű kakaóbab mennyei illatában elmerengve felszalad a szemöldök az olyan nevekre, mint a pálinkakocka, a kakaóbabszivar vagy épp az étcsokoládés hibiszkusz.

1092 Budapest, Kinizsi utca 11.

Kézműves csokoládé boltok Budapesten: Lyan Csokiműhely

vinoWonka

A vinoWonka a csokoládé és a bor szerelemgyereke, ahol e két mennyei manna harmóniáját keresik és kínálják: egy pohár kiváló bor és egy falatnyi hozzáillő kézműves bonbon, mely eddig nem ismert, új ízélménnyel ajándékoz meg bennünket az úttörő és hazánkban még ritkaságszámba menő bárban.

1082 Budapest, Corvin sétány 2.

Különleges csokoládé boltok Budapesten: vinoWonka

Cho Coco

A Cho Coco a világ csokoládékülönlegességeit és magyar csokicsodákat felvonultató hely, ahol a kínálatban olyan könnyedséggel válogathatunk az egyedülálló édességköltemények között, mintha csak a világ legtermészetesebb dolga volna rátalálni a csokoládék földi mennyországára.

1013 Budapest, Pauler u. 7.

blank