Csak pulled pork és más semmi: Megnyitott a PORKY

A pulled pork, azaz tépett hús, az elmúlt idők streetfood-sztárjává nőtte ki magát, a kicsit több mint egy hete indult PORKY pedig éppen ezt a vonalat célozza meg.

A hús effajta készítése Amerika déli államaira volt jellemző azokban az időkben, amikor még nem létezett hűtőszekrény. Később aztán az Amerika-szerte nagy népszerűségnek örvendő hús nálunk is megvetette a lábát, első körben az istenien omlós sertéssült, a füstös-fűszeres pác miatti BBQ-jelleg eredményeképpen, streetfood-elemózsiaként.

A PORKY-nál úgy tűnik ezt a mardosó hiányt szerették volna pótolni, életre hívtak hát egy színtiszta pulled pork-színteret, ahol kedvünkre választhatunk, hogy édes hamburgerzsemlébe, tortillába vagy épp bagettbe kérjük a száraz pácban érlelt, sertéslapockából vagy -tarjából smokerben fél nap alatt omlósra puhult, tépett húst és azt is eldönthetjük, hogy szeretnénk-e megfejelni ezt az élményt cheddar sajttal.

Fotó: PORKY Hungary

Kérhetjük szimplán vagy akár menüben is, a köretekről azonban ne feledkezzünk meg, hiszen a fűszeres sült burgonya, az édesburgonya-hasáb és a coleslaw saláta is mind-mind, egytől-egyig Amerikát idézi, mindamellett, hogy tökéletes kiegészítői és kísérői bármelyik hamburgerüknek.

Az aktuális járványhelyzetre adott válaszként a PORKY egy online étterem, így tehát a kiszállításra helyezi a hangsúlyt, mely a Wolt-nak köszönhetően déltől kora estig repíti a pulled pork-élményt a belvárosi kerületekbe.

Ha azonban a környéken laksz, a 14. vagy a 15. kerületben, ahova a kiszállítást maga a PORKY is tudja vállalni, érdemes ellátogatni az oldalukra, ahol olyan extrákba lehet belebotlani, mint a pácolt chili, a mangó-habanero szósz vagy a megunhatatlan lilahagymalekvár.

Fotó: Porky Hungary

Nyitókép: Porky Hungary