Nemzetközileg is elismerik a magyar vörösborokat

Lehet kimagaslóan jó vörösborokat kapni a magyar piacon megfizethető áron.

Általános tévhit, hogy Magyarországon 10 000 Ft felett inkább külföldi vörösborokat érdemes venni hazai termékek helyett, hogy az ember biztosra menjen. A borkereskedelem sajátosságai miatt a 10-15 000 Ft környékén a hazai kiskereskedelemben (vinotékák, borszaküzletek) legfeljebb a nemzetközi középmezőny alsó részébe tartozó tételek jelennek meg. A 27%-os ÁFA és a gyenge forintárfolyam miatt az említett külföldi tételek nettó 25-30 € árszínvonalú termékek, ami például egy elfogadható Chianti Classico Riservát jelent, de egy valamire való Brunello vagy Chateauneuf–du–Pape nem fér bele. Ezzel szemben magas nemzetközi színvonalú hazai vörösök közül válogathatunk ebben az – első pillantásra viszonylag magasnak tűnő – árkategóriában.

Van egy figyelemreméltó körülmény, ami van, hogy még a borfanatikusok figyelmét is időnként elkerüli. Jelesül az, hogy a drága és ismert vörösbormárkák szinte még véletlenül sem jelennek meg nemzetközi nagy versenyeken. Ennek a legfőbb oka, hogy félnek az esetleges lepontozástól, mint ördög a tömjénfüsttől. Az ugyanis nehezen magyarázható, miért kerül esetleg egy, a 100 pontos skálán vakkóstolón 90-et sem elért palack több száz euróba. Ha azonban egy borászat komolyan veszi magát, akkor rendszeresen megméretteti magát a komoly borversenyeken. A szakmailag felkészült heterogén összetételű zsűrik megítélése eléggé objektív mérce ahhoz, hogy egy márkát nemzetközi kontextusba helyezhessünk.

A Jammertal Borbirok (JBB) nagy hangsúlyt helyez a nemzetközi szereplésre. Magáért beszél, hogy a legszélesebb skálán – Spanyolországtól Francia- és Németországon keresztül Nagy–Britanniáig – a legkülönbözőbb bírálókból álló bizottságok ugyanolyan kitűnőnek ítélik meg egyes tételeiket. Ezek az eredmények állandó magas minőségről és hitelességről tesznek tanúbizonyságot. A folyamatos minőségellenőrzés biztosítja a JBB vörösborainak világszínvonalát és garanciaként szolgál a vásárlók elégedettségére.

Egy-egy kitűnő JBB palack több év kemény munkáját és évtizedek tapasztalatát testesíti meg. A csapat minden erőfeszítése arra irányul, hogy borszerető fogyasztók olyan élményekhez jussanak, melyek egy pillanatra megállítják az időt és bearanyozzák a pillanatot.

A JBB elismeréseiről bővebben ITT olvashattok, termékeiket pedig IDE kattintva tudjátok megvásárolni.