Kirakós felnőtteknek: Magyar kortárs grafikákból készült puzzle

Hazai alkotók rajzai adják a Kirakós Budapest most debütáló puzzlemárkájának mintáit. A 300 darabos kirakós mindazoknak szól, akik szeretnének elmélyülni egy-egy alkotásban, támogatnák a magyar művészeket és szeretnék mindezt játékos formában tenni.

Glaser Eszter, Lovrity Anna Katalin és Papp Regina alapítók rajongói a színes mintáknak, az ízléses berendezési tárgyaknak és a kortárs művészetnek. Hiányérzetük támadt, amikor az itthoni puzzlefelhozatallal találkoztak, így saját márkájukkal szeretnék bebizonyítani, hogy a kirakózás felnőttként is lehet élvezetes, és mintáik akár bekeretezett alkotásként is funkcionálhatnak otthon.

A Kirakós Budapest első művészei között Hárshegyi Vivien, Lovrity Anna Katalin és Orosz Judit MOME animációs filmrendezőnőket találjuk, akiknek grafikái már elérhetőek a Kirakós Budapest webshopján.

Lovrity Anna Katalin a 2017-es Berlinálén bemutatkozó Vulkánsziget című animációjából találhatunk grafikákat, míg Hárshegyi Vivien és Orosz Judit színes mintái kifejezetten projektnek készültek. A jelenlegi kollekcióban találunk színes absztrakt képet, bizarr hangulatú pillangós rajzot és növényimádó lányt is.

Things from the shelf by Judit Orosz
Fire, water, airplane by Vivi Hárshegyi
Boogie by Anna Katalin Lovrity

A repertoár folyamatosan bővül újabb alkotókkal és grafikákkal, a csapat nem titkolt célja, hogy külföldi művészeket is bevonjon a projektbe. A 300 darabos puzzle bevételéből az alkotók egyénileg részesülnek.

A Kirakós Budapest Instagram-oldalán részletesebben is megismerhetőek a művészek és a jövőbeli értékesítési pontok.