Kozmetikumokkal egy jobb jövőért

A Lush 2007-ben útjára indult Charity Pot kezdeményezése már 35 ország helyi szervezeteit támogatta.

A Lush a Charity Pot segítségével olyan kis, keményen dolgozó helyi szervezeteket támogat, amelyek nagyon kevésből is fantasztikus eredményeket képesek elérni. Előnyt élveznek azok, amelyek hosszú távú megoldásokért kampányolnak, de azokat is segítik, amelyeknek a radikális megközelítése esetleg elrettenthet más támogatókat.

A Charity Pot 2007-ben indult útjára, aminek hála azóta több mint 21 milliárd forintot juttatott el a Lush kis, az állatvédelemért, emberi jogokért és természetvédelemért dolgozó szervezetekhez. A Charity Pot ma már több mint 35 országban elérhető, minden országban helyi koordinátorokkal és bizottsággal.

A Charity Pot különleges együttműködés a Lush és a vásárlók között. A Lush állja a termék gyártásának költségét (beleértve az összetevőket és a dolgozók munkaidejét is), a vásárlók pedig a termék megvásárlásával segíthetnek.

A Lush Giving család legújabb tagja, a Charity Pot érme: egy vajakban gazdag, bőrpuhító korong, mely nem csupán a bőrödről gondoskodik, de élete során sok más jót is tesz. Bár látszatra pici, a Charity Pot érme dugig van a világ különböző tájairól származó, tápláló összetevőkkel. Az ezeket termelő földműves közösségek olyan megoldásokkal dolgoznak, mint például az agroökológia vagy a permakultúra, így nem csupán minőségi összetevőket állítanak elő, de segítik a talaj és az erdők regenerációját, valamint megélhetési forrást biztosítanak a helyiek számára.