George Clooney új űrfilmjében az emberiség életben maradása a tét

A The Midnight Sky (Az éjféli égbolt) címet viseli George Clooney új poszt-apokaliptikus drámája, amelyben nemcsak a rendezői széket foglalta el az Oscar-díjas színész, hanem a főszerepet is ő alakítja.

Clooney egy lehetséges jövőképet vázol fel új filmjében, amelyben a magányos tudós Augustine megpróbálja megakadályozni, hogy Sully (Felicity Jones) és asztronautacsapata visszatérjenek egy nem részletezett, globális katasztrófa által sújtott Földre.

A The Midnight Sky december 23-án debütál a Netflixen.

A film alapját Lily Brooks-Dalton amerikai írónő 2016-os Good Morning, Midnight (Éjféli napfény) c. könyve adja, amelyből Mark L. Smith (A visszatérő) írt forgatókönyvet.

Augustine-t, ​a zseniális, idős asztronómust csak a csillagok érdeklik. A tudós évek óta elszigetelt kutatóállomásokon él, és az eget tanulmányozza, hogy felderítse az univerzum létrejöttét. A mostani állomásán, egy sarkvidéki kutatóbázison viszont katasztrofális eseményről kapnak hírt, és evakuálják a dolgozókat, ám Augustine makacsul megtagadja a munkája félbehagyását. Nem sokkal a többiek távozása után felfedez egy rejtélyes gyermeket, Irist, és észreveszi, hogy a rádiófrekvenciák elnémultak. Magukra maradtak.

Ugyanebben az időben Sullivan éppen az Aether fedélzetén repül hazafelé a Jupitertől. Ő és a csapata többi tagja az első olyan űrhajósok, akik ilyen mélyen merészkedtek az űrbe, és Sully már megbékélt az áldozatokkal, amelyeket ez megkövetelt tőle: a lánya hátrahagyásával és a házassága felbomlásával. Az útjuk eddig sikeres volt, de amikor a Küldetésirányítás magyarázat nélkül elhallgat, Sullynak és társainak el kell gondolkozniuk azon, hogy hazatérnek-e valaha.

Miközben Augustine és Sully embertelen, de gyönyörű környezetben néznek szembe bizonytalan jövőjükkel, a történetük fokozatosan összefonódik, egy megrázó végkifejlet felé tartva. Lily Brooks-Dalton regénye a legfontosabb kérdéseket teszi fel kristálytiszta prózájával: mi éli túl a világvégét? Hogyan adjunk értelmet az életünknek? (Agave Könyvek)