Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka novemberben is a MOMkultban

Novemberben három alkalommal kerül műsorra a Hogyan értsük félre a nőket? című előadás a MOMkultban. Az ország legnézettebb vígjátéka november 5-én, 13-án és 29-én is megtekinthető.

Mi a teendő, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, de a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra a kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat adni vezetés közben? Eljön-e a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja, „köszönöm, van elég cipőm, nem kell több”? És miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába?

Ezekre a kérdésekre valójában nem tud választ adni az előadás, viszont további kérdéseket vet fel az együttélés nehézségeiről és szépségeiről.

Csányi Sándor így nyilatkozott a produkcióról: „Nagyjából minden színdarab a férfi-nő viszonyról szól. Ez a darab is az együttélés nehézségeit járja körül, sok lírával, humorral, intimitással, mélységgel. A jelenetek nemcsak az én házasságommal, hanem szinte minden házassággal párhuzamba állíthatók. Olyan pillanatokat figyeltem meg és írtam le, amelyeken jót lehet szórakozni úgy, hogy közben teljesen mindegy, hogy királyi párok, világsztárok, vagy teljesen hétköznapi emberek között történnek. A férfiak és a nők közötti viszony mindenhol ugyanaz, pénztől és státusztól függetlenül. Éppen ezért ez egy olyan direkt történet, amelyben minden néző magára ismer.”

Hogyan értsük félre a nőket? Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka, avagy nyolc különböző karakter, nyolcvan percben. Jegyek és további információ ITT.