Bővülő hálózat: már 90 városba repül a Qatar Airways

A légitársaság legújabb sajtóközleménye szerint a Qatar Airways 2020. október közepétől már heti 650 járattal 90 városba fog repülni.

Ezek közül 28 ázsiai és 14 afrikai úticél lesz, utóbbiak között fog szerepelni szeptember 29-től a Accra városa is. A ghánai főváros már március óta a hálózat része lenne, de a pandémia miatt mostanáig el kellett halasztani az indulást.

„Nagy öröm számunkra, hogy a Qatar Airways menetrendszerinti járatait Ghána fővárosába indíthatjuk, amely az afrikai kontinens egyik leggyorsabban fejlődő gazdaságának egyike. Accra híres a vendégszeretetéről és a mezőgazdasági exportjáról” – nyilatkozta Akbar Al Baker, a Qatar Airways csoport vezérigazgatója.

Újabb desztinációk, illetve járatsűrítések a hálózatban:

• Amman, Jordánia, szeptember 15-től napi járat
• Clark, Fülöp-szigetek, szeptember 20-től heti 9 járat
• Hanoi, Vietnám, október 2-től heti 4 járat
• Manila, Fülöp-szigetek, október 2-től heti 17 járat
• Seychelle-szigetek, október 15-től heti 3 járat
• Windhoek, október 15-től heti 3 járat

Ami a budapesti járatokat illeti: a nyári menetrend végéig, azaz még szeptemberben és októberben heti háromszor – hétfőn, szerdán és pénteken – indulnak járatok Dohába a magyar fővárosból.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint 2020. április és július között a Qatar Airways volt a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága. Ezen időszak alatt is legalább 30 városba repült modern, alacsony fogyasztású Boeing 787-es és Airbus 350-es gépeivel.

A pandémia kirobbanása óta a légitársaság még kiemeltebb figyelmet fordít az egészségügyi és biztonsági előírásokra, illetve rugalmas módosítási lehetőséget kínál a 2020. szeptember 30-ig megvásárolt repülőjegyekre (2020. december 31-ig tartó utazási időszak esetén) – olvasható közleményükben.