Teljes a 2020-as Budapest100 programkínálata

A Budapest100 városi fesztivál idén tíz éves. A jubileumi évben minden eddiginél több ház és közösség jelezte, hogy csatlakozik a programhoz, ami a tavaszról őszre halasztott új időpontban (szeptember 19-20.) sem változott.

A tizedik Budapest100 újdonsága, hogy most kortól és helytől függetlenül csatlakozhattak azok a közösségek, amelyek szívesen megnyitják a házuk kapuját, hogy a pincétől a padlásig bemutassák, ahol élnek és dolgoznak. Az ingyenes eseménysorozatot önkéntesek és a lakók közösen szervezik, és a 10. Budapest100 célja épp e remek közösségek megünneplése.

2020-ban összesen 57 épület nyílik meg a látogatók előtt. Lássunk közülük néhányat!

Budafoki út 17. // fotó: Polinszky Tibor // Bővebb infó az épületről és az itt megrendezésre kerülő programokról ITT olvasható.
Ötpacsirta utca 2. // fotó: Hugyák Andrea // Bővebb infó az épületről és az itt megrendezésre kerülő programokról ITT olvasható.
Damjanich utca 58. // fotó: Süle Ágnes // Bővebb infó az épületről és az itt megrendezésre kerülő programokról ITT olvasható.

A házak bemutatása és a programok már megtekinthetők a Budapest100 honlapján. A csatlakozó épületek és programjaik a rendezvény idején szabadon és ingyenesen látogathatók. A részvételhez nem szükséges előzetes jelentkezés, a regisztrációhoz kötött programokat a honlapon külön jelöléssel látják el.

A Budapest100 programfüzete INNEN letölthető.

A Budapest100-ról bővebben itt olvashattok: