Indián nyár Budapesten – Színes programok a szabadban

Szeptemberben korai még a nyarat búcsúztatni, hiszen egy ideig marad a strandidő. Ebben az átmeneti, őszi lehűlést megelőző időszakban számos lehetőség vár a szabadban, használd ki!

Saját szervezésű felfedező séták

Budapesten évek óta nagy sikerrel szerveznek városnéző sétákat, amelyeken a helyiek is előszeretettel részt vesznek. Ha a csoportos opciót inkább máskorra halasztanád, vedd a nyakadba a várost egyedül vagy a barátaiddal, és próbáljatok minél több érdekességet kiszúrni az útvonalatok környékén. A különleges utcatáblák, épületdíszek, kupolák és falakra rögzített kőtáblák mind pontot érnek.

Szabadtéri mozizás

A szabad levegőn, hatalmas vászon előtt filmet nézni nem mindennapi élmény. Különösképpen egy adag frissen illatozó pattogatott kukoricával vagy nachossal a kézben. Maszkra nincs szükség és fagyoskodni sem fogsz, egy melegebb pulcsit viszont nem árt magaddal vinned, főleg, ha a vetítés késő este ér véget. A Budapest Rooftop Cinema műsorát itt találod!

Fröccsözés a barátokkal

Fröccsözni bármelyik évszakban lehet, de nyáron az igazi. A teraszos helyek tárt karokkal várnak, ha egy (vagy több) pohár frissítő itallal intenél búcsút 2020 nyarának. Szedd össze a barátokat és hagyjátok magatok mögött a nyüzsgő főváros zaját; igyatok egymás egészségére Budapest egyik kedvelt kiülős helyén és pár pillanatra felejtsétek el a hétköznapok aggodalmait! Lenti válogatásunkban biztosan találtok nektek szimpatikus helyszínt.

40+ kerthelyiség és kiülős hely Budapesten, ami tárt karokkal vár 2020 nyarán

Szalonnasütés a Hajógyári-szigeten

Sokunk legkedvesebb gyermekkori élményei között szerepel a nyári szalonna- és kolbászsütés. A hamisítatlan tábori hangulat, a tűz pattogása és a sok nevetés nem kell, hogy csupán emlék maradjon. Menjetek el a Hajógyári-szigetre vagy Budapest bármely más, szimpatikus részére, ahol van kijelölt tűzrakóhely, és izzítsátok a nyársakat! Pár hónap múlva nagyon jó lesz felidézni ezeket a pillanatokat.

Bikinit, fürdőnadrágot fel!

Csobbanj a hazai tavakban, vagy irány a Lupa Beach, esetleg más, Budapest környéki strand, hiszen a nyár(ias idő) még nem ért véget! A strandolásra idén nem nyílik már túl sok lehetőség, de pár alkalommal belevetheted még magad a habokba. Zárd méltó módon az idei strandszezont: lazulj a parton, süttesd a hasad, koktélozz, sportolj, és kóstolj tipikus strandételeket!

strand fürdő Budapest

Fővárosi piacolás

Szeretnéd friss, hazai gyümölcsökkel és zöldségekkel telepakolni a hűtőd? Látogass el Budapest egyik, hozzád közel eső termelői piacára, vásárcsarnokába! A kofák sürgése-forgása, a nézelődő emberek, a színes, minőségi portékák és a lángosillat olyan hangulatot teremtenek, ami pillanatok alatt beszippant. Össze sem hasonlítható azzal, amikor szupermarketben vásárolsz.

5+1 budapesti piac, ahol szeretünk bevásárolni

Jóga a természetben

Fogd a matracod és kerekedj fel: Budapest egyik zöldövezetéig meg se állj! Ha már jógáztál a természet lágy ölén, akkor tudod, miért nem szabad elszalasztanod a lehetőséget, ha viszont még nem, akkor ideje kipróbálnod! A Margitsziget tökéletes helyszín, de akár a Duna partjára is kimehetsz, ha folyónk látványából szeretnél töltekezni. Más sportoknak is esélyt adhatsz, amíg az időjárás lehetővé teszi: jelentkezz kenutúrára, SUP-ozz!

Reggeli kávézás a Duna-parton

Képzeld el, hogy egy reggel beugrasz a kedvenc kávézódba és elvitelre kéred a napindító kávéd (vagy otthon elkészíted, termoszba töltöd, és viszed magaddal), amit aztán egy Duna-parti padon döntesz magadba. A folyó forgalmát kémlelve, Budapest világhírű látképére tekintve elmerülhetsz a gondolataidban, megadva a kezdő lökést egy tevékeny naphoz.

Unsplash Budapest

Turistáskodás a fővárosban

A határzár miatt – a cikk megírásának pillanatában – jóval kevesebb külföldi ténfereg Budapest utcáin, mint általában. Most van itt a tökéletes alkalom, hogy ellátogass kedvenc nevezetességeidhez! Ha már így alakult, átmenetileg foglaljuk vissza magunknak a fővárost, és élvezzük ezt a kevésbé zsúfolt, nyugodtabb oldalát.