5+1 budapesti piac, ahol szeretünk bevásárolni

5 piac és vásárcsarnok, amit szeretünk, illetve a kedvenc piacozós programunk Budapesten.

Szimpla Háztáji Piac

Vasárnaponként 9 órától délután 2-ig egészen új arcát mutatja meg Budapest legnépszerűbb romkocsmája, 2013 óta ugyanis piacként is funkcionál, 30-40 árussal. A vásárok, na meg az ízletes helyi sajtok, mézek, szörpök, zöldségek, gyümölcsök, húsok, fűszerek és szendvicskrémek sokszínű közönséget vonzanak a Kazinczy utcába, akik ráadásul a Szimpla Brunch finomságaival is megtölthetik a bendőjüket, ha éhségüket oltanák. Isteni házi kakaó, finom gyümölcslevek, müzli, és sok más közül választhat, aki itt költené el a reggelijét.

1075 Budapest, Kazinczy utca 14.

Czakó Termelői Piacz

A hangulatos Tabán városrészben, a Naphegy lankáin lelhető fel a Czakó Termelői Piacz, ami 2017 márciusában nyitotta meg elsőként a kapuit az organikus ételek iránt rajongók előtt. Azóta elmaradhatatlan eseménnyé nőtte ki magát a helyi friss áruval foglalkozó vásárok között, hála barátságos kofáinak, rusztikus hangulatának, valamint széles kínálatának. Szombatonként reggel 8 és délután 2 között friss gyümölcsökkel, zöldségekkel, virágokkal, organikus magvakkal, olajokkal, lekvárokkal, kézműves sajtokkal, tojással, gombával és csodás panorámájával invitál vásárlásra.

1016 Budapest, Czakó utca 15.

Fény utcai Piac

A piacozás élménye a Fény utcában nem korlátózódik kizárólag az élelmiszerekre, ruhákat, antik tárgyakat, virágokat, állatfelszereléseket is találunk a vásári forgatagban, ami több szinten, összesen 148 üzlethelyiséggel, 97 őstermelői asztallal várja azokat, akik szeretnek kincsekre vadászni. A széles kínálaton túl a Fény utcai piac sajátossága az a vidám hangulat és pörgés, ami miatt nem csak egyszerű helyszíne lett a napi bevásárlásoknak és elintéznivalóknak, sokkal inkább egy hely, ahova szinte hazatér az ember. A környékbeli családok és a fiatal baráti társaságok körében pedig bevett programmá vált, hogy itt találkozzanak, kávézzanak, lángosozzanak, osszák meg egymással a hét vagy éppen az előző esti buli élményeit, beszéljék meg az élet nagy dolgait, vagy cseréljék ki a legjobb húsleves receptjét.

1024 Budapest, Lövőház utca 12.

Rákóczi téri Vásárcsarnok

A VIII. kerületi Rákóczi téri Vásárcsarnok 1897 óta fogadja a friss alapanyagokat beszerezni vágyó vásárlókat a maga ötezer négyzetméterén. Ma napi ötezer látogató fordul meg a csarnokban, akik összesen 70 stand portékái közül válogathatnak hétfőtől szombatig. A helyi termelők mellett a piac támogatja workshopok és vásárok megrendezését is, de néhány hangulatos vendéglátóhelynek is otthont ad. Kevesen tudják, hogy a Nagycsarnokban esti és éjszakai rendezvényeket is lehet tartani, és a tágas tér akár ezer fő befogadására is alkalmas.

1084 Budapest, Rákóczi tér 7-9.

blank

Hunyadi téri Vásárcsarnok

Az Oktogontól pár saroknyira, a VI. kerület szívében fekvő Hunyadi teret viszonylag kevesen ismerik, pedig egyre nagyobb élet van kialakulóban a zöldterület körül: idén nyáron például a Budapest Kertmozi ingyenes szabadtéri filmvetítéseinek is otthont ad a park, és itt található a főváros egyik legkisebb, egyben leghangulatosabb vásárcsarnoka, valamint annak szabadtéri piaca. Az épületet kívülről felújították, belül viszont még mindig őrzi a régi idők piacozós hangulatát. Érdemes felkeresni.

1068 Budapest, Szófia utca 12.

A kedvenc programunk

kiskertpiac vasárnaponként

Minden hónapban valamilyen tematika köré épül a vasárnaponként megrendezett kiskertpiac, amelynek rendre az ELLÁTÓház ad otthont. A legutóbbi eseményen például a chili volt középpontban. A piacon van minden, ami zöld: virágok, növények, dizájntermékek, lakberendezési tárgyak és ékszerek várnak ránk a főváros legtermészetesebb rendezvényén reggel 10 és délután 4 között.

1074 Budapest, Dob utca 19.

blank