Szeptemberi bulikörkép Budapesten

Hogy segítsünk túllendülni a nyári fesztiválszezon teljes elmaradása felett érzett szomorúságotokon, összegyűjtöttünk nektek egy csokorra való indiánnyár-ünneplő bulit Budapest két merőben más hangulatú partihelyszínéről, amik garantáltan jobb kedvre fognak deríteni!

Kezdjük a sort a lágy hullámok ringatta A38 hajóval. A hajdani ukrán kőszállító uszály orrterasza egészen szeptember végéig látja el a bulira éhes tömegeket talpalávaló ütemekkel, Martin Audio hangtechnikával, óriási koktélakciókkal és ingyenes belépéssel, köszönhetően a csütörtök délutánokat megkoronázó Fine Selection, a hétfőket elviselhetővé tevő Mondays: Off és a szombati szórakoztatásért felelős Lick the Click csapatának, valamint a vasárnapi sunsetpartik koronázatlan királyának, DJ Palotainak. És ugyan bár nem sorozatról van szó, hanem egyszeri eseményről, pontosan megismételhetetlensége okán érezzük fontosnak kiemelni a szeptember 5-i Truesounds Music maratoni hosszúságú 16. szülinapi hajóbuliját, melyen Peter Makto és csapata megmutatják, mit is tud a magyar elektronikus zene legösszetartóbb TSaládja.

Az Instant-Fogas komolyan gondolja a szeptemberi szezonnyitást – mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy szeptemberben három vadonatúj bulisorozatot is útjára bocsátanak az Akácfa utcai szórakoztató központban. Budapest legnagyobb partikomplexuma eddig sem volt híján a minőségi zenés-táncos rendezvényeknek, elég csak az EDM, psystrance és hardstyle zsánerekben utazó pénteki DancElectronic estekre, vagy a vasárnapi techno-house fókuszú Perpetuum Mobili sorozatra gondolnunk. Hogy még jobban nehezünkre essen összehozni legalább heti egyszer egy nyolcórányi alvást, a srácok ezúttal a kedd és szerda esténkre is bejelentkeztek: míg a keddi Popera bulik a legnagyobb popslágerekkel fogják kihozni belőlünk a táncparkett ördögét, addig a Boom Clap! partikon a trap és a reggaeton zenéké a főszerep, szerdánként pedig a legforróbb reggaeton és latin popdallamokra rázhatjuk a csípőt a PuertoRitmo mulatságokon.

A kedvenc szeptemberi bulijaink Budapesten

Ocho Macho @ A38

A Jó nekem című slágerükkel országos ismertségre szert tevő nyolctagú kőszegi zenekar a Manu Chao és a Buena Vista Social Club által kitaposott latinos reggae-ska vonalon mozog, de a punkos hatás is erősen érezteti magát a banda sokszínű hangzásvilágán. Ha szeretnél ott lenni szeptember 4-én az Ocho Macho egyetlen idei önálló klubkoncertjén, akkor csapj le minél hamarabb a korlátozott számban elérhető elővételes jegyek egyikére!

Fran Palermo @ Akvárium Klub

A hazai alternatív rockszíntér kétségkívül egyik legizgalmasabb zenekara albumbemutató koncerttel készül: az április 4-ről szeptember 11-re áttolt eseményen a műértő közönség végre élőben is megismerkedhet a brit Liam Watson (Metronomy, Wolf Alice, Tame Impala) által producerált Crocodile Juice Bar dalaival, de persze a korábbi slágerek sem maradhatnak el. Az estét a pszichedelikus rockot játszó Puma Danger nyitja, a beugró 2300 forint.

Horváth Tojás Gábor Trio @ Budapest Jazz Club

A Horváth Tojás Gábor zeneszerző-zongoristából, Horváth Balázs bőgősből és Gálfi Attila dobosból álló trió saját hangzását akusztikus jazzként definiálta, melyet finoman át-átsző az R&B, a népi, a pop, és a klasszikus zene dallam- és ritmusvilága, olykor líraibb, máskor pedig progresszívebb felépítésű dalokat eredményezve. A szeptember 16-án a Budapest Jazz Clubban megrendezésre kerülő koncertre 1800 forint a belépőjegy.

Dark Risin’ @ Dürer Kert

A keményebb elektronikus műfajok, úgymint a dark drum and bass és a skullstep rajongóinak kíván kedveskedni a Dürer Kert csapata az őszi Dark Risin’ mini hardcorefesztivállal: a szeptember 25-i buli sztárvendégei a holland PRSPCT Recordings kötelékébe tartozó Limewax, DJ Lucy Furr, és a Thrasher, míg a magyar fellépők között találjuk Migut, Saintonet, Shrapn3lt, DJ KOOPErationt és a The PSB-t. Jegyinformációkat az esemény FB-oldalán találtok.