Szombaton ingyenes koncertekbe futhatunk Budapest legforgalmasabb közterein

Voices of Budapest címmel új zenei eseménysorozat indul a fővárosban szeptember 5-én. Az ősz első öt szombatján számos különböző helyszínen tartanak ingyenes minikoncerteket a Voices of Budapest formációi, amelyek egy része kizárólag ezekre az alkalmakra áll össze. Az eseményeket műfajilag is a sokszínűség jellemzi, hiszen például a Madách téren klezmerzene, a Szépművészetinél híres operadarabok, míg a Várkert Bazárban sanzonok hangzanak majd el.

Vadonatúj eseménysorozat kezdődik az ősz első szombatján a fővárosban, amely egészen október 3-ig minden szombaton új fejezettel bővül. Egyes budapesti köztereken ugyanis kamaraformációk zenéjét hallgathatják meg az arra sétálók, mintegy hangulati aláfestésként és a közteret mégis kiemelő produkcióként, hiszen a koncertek műfajilag tökéletesen illeszkednek a helyszínek jellegéhez. A mini előadásokra minden szombaton több sávban kerül sor, az egyes tereken mindig két, rögtön egymást követő alkalommal – és ezek mindegyike ingyenesen látogatható.

A Voices of Budapest ötletgazdája és művészeti vezetője Fülöp Zsuzsanna operaénekes, a projekt Budapest Főváros és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ támogatásával valósul meg.

Szeptember 5-ei koncertek

A rendezvénysorozatot elindító első alkalommal a közönség először sanzonokat hallgathat 10:30 és 11:30 között a Várkert Bazár Gloriettjénél, amit klezmermuzsika követ fél 1-től a Madách téren, Klein Judit és a Haverim előadásában. A Városháza parkban két különböző műfaj is felcsendül: délután 2-től a Folkfonics dallamait hallhatjuk a Főváros turisztikai szervezete által felépített Hütte előtt, 15:30 és 16:30 között pedig ismert operettdarabok hangzanak el. Az első szombati programsorozatot operabetétek zárják a Szépművészeti Múzeum előtt, 16:30-17:30 között.

Bővebben az eseményről ITT olvashattok.