4 napos folkfesztivállal ünnepli születésnapját a Fonó

A nyári szabadtéri Teraszkoncertek után az idén 25 éves Fonó egy különleges jubileumi válogatással indítja útjára az évadot. A szeptember 16-19. között megrendezésre kerülő Fonó25 Folkfőváros 25 évet, 4 napot, 13 koncertet, 4 táncházat és több mint 50 fellépőt foglal magában.

1995 őszén megnyílt egy hely a Sztregova utcában egy gyárnegyed közepén tele szeretettel, elhivatottsággal és persze zenével, ahova negyedszázada mindig jó bejönni. Nemcsak azért, mert jó zenék szólnak, és mert élő zenére lehet táncolni, hanem azért, mert olyan a Fonó, mint a mi falunk: hazajövünk. Hazajönnek ide a határon túli adatközlők éppúgy, mint a városi táncházi közeg, a világzene közönsége, vagy a jazzrajongók és persze a zenészek, táncosok, akiknek köszönhetően ilyen friss és élő a ház. Rendszerint napközben is belebotlasz egy próbába, itt nincs backstage-büfé: este együtt kéred ki a söröd a zenészekkel és a pultos már tudja: „a szokásosat”. Nincs este, hogy ne találkoznál ismerőssel, mert a Fonóban tényleg rájössz, hogy „kicsi a világ” és egy ekkora házban az egész Kárpát-medence elfér!

A Fonó25 Folkfőváros programjai

szeptember 16. szerda

20:00 Fonó Szerda Koncert és Táncház: Szalonna és Bandája

szeptember 17. csütörtök

20:00 Kamara Selection: Bojta Zsuzsanna & ZitheRandom, Szlama László-Bergics András Duó, Dalinda, Babra

22:30 Babra táncház

szeptember 18. péntek

20:00 Duó Selection: Borbély Mihály-Dresch Mihály, Branka Trió, Porteleki László-Porteleki Áron, Herczku Ági-Nikola Parov, Szokolay Dongó Balázs-Geröly Tamás, Lakatos Róbert-ifj.Csoóri Sándor ‘Sündi’

22:30 Szászcsávási Zenekar

szeptember 19. szombat

20:00 Fonó Selection, Balogh Kálmán-Lukács Miklós koncert, Karaván Família és barátai koncert

22:30 Csángálló

Pontos program és jegyek: fono.hu