30+ különleges balatoni program – 2020 szeptember

Számtalan különleges program várja a Balaton partjára látogatókat szeptemberben is. Három hétvégén is felpezsdül Kapolcs, ahol Völgyhétvégéket rendeznek az elmaradt Művészetek Völgye helyett, de lesz filmpiknik, könyvfesztivál, táncfesztivál, autókiállítás, futóverseny, sok-sok túra és több tucat más esemény is magyar tengernél. 

I. Völgyhétvége // Művészetek Völgye (2020. szeptember 3-6., Kapolcs)

A Völgyrajongók nem maradnak program nélkül idén sem. A szervezők négy csodálatos hosszú hétvégére hívnak titeket a Völgybe ősszel. A Völgyhétvégék koncertjein, kiállításain, túráin, előadásain, filmvetítésein, beszélgetésein összesen ötszáz fő vehet majd részt, egy-egy hétvégére megnyitnak a Művészetek Völgye kedvenc udvarai is.

Az eseményről további infókat itt találsz:

Művészetek Völgye helyett: Ezekkel a programokkal vár Kapolcs 2020-ban

Veszprém–Balaton Filmpiknik (2020. szeptember 3-5., Veszprém-Balatonfüred)

„A Veszprém-Balaton Filmpiknik Magyarország legújabb filmfesztiválja, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program (EKF) legelső rendezvénye. A legjobb magyar filmeket vetítjük itt, válogatunk a 2020-as Magyar Mozgókép Szemle legjobbjaiból és a legszebb filmklasszikusokból, közönségtalálkozókon, koncerteken és izgalmas szakmai programokon vehetsz részt, ráadásul ingyen. Vetítéseink egy részét gyönyörű, egyedi környezetben, szabadtéren rendezzük: a veszprémi várban és a balatonfüredi Tagore sétányon. Ráadásul minden programunk ingyenes. Kalandra fel, várnak a magyar filmek és alkotóik!”

Íme a Veszprém-Balaton Filmpiknik helyszínei

Borfesztivál az Anna Garden területén (2020. szeptember 3-30., Balatonfüred)

„Borfesztivál az Anna Garden piacon szeptember 3 és 30 között! A legfinomabb szőlő vásárlás mellett a legkülönlegesebb borok ingyenes kóstolása minden nap 18 és 20 óra között!
Pénteken és szombaton élőzene és műsor a mini színpadon, délutánonként portré és karikatúra készítés!”

Be Massive Horizon – Daytime Open Air Party (2020. szeptember 4., Badacsonytomaj)

„Táncoljunk még egy nagyot a balatoni panorámában gyönyörködve!”

Balatoni programok szeptember 2020: Be Massive, Badacsony

WOW Hungary Komp#19 / Horváth Tamás (2020. szeptember 4., Tihany-Szántód)

A MOL Nagyon Balaton – WOW Hungary Komp színpadának 2020-ban ismét illusztris fellépői lesznek: szeptember 17-én a Bagossy Brothers Company, szeptember 4-én Horváth Tamás, szeptember 5-én pedig a Follow The Flow koncertezik a Tihanyból és Szántódról induló, a tó közepén összekapcsolódó BAHART kompok fedélzetén.

Könyv-Bor-Jazz Fesztivál (2020. szeptember 4-5., Balatonfüred)

Az Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok füredi rendezvényén két napig egymást váltják az író-olvasó beszélgetések, borkóstolók, koncertek.

Balatoni programok szeptember 2020: Könyv-Bor-Jazz Fesztivál (2020. szeptember 4-5., Balatonfüred)

Náray Erika Quintet // frissTerasz @Badacsony (2020. szeptember 5.)

Náray Erika két saját CD anyaggal és megszámlálhatatlanul sok fellépéssel a háta mögött, ezúttal pályájának minden állomásából szemezget egy kicsit. A saját dalok mellett zenekarával játszanak a „Magyar hangja: Náray Erika” címmel futott programból, az Ofra Haza műsorból, és természetesen megemlékeznek a jazz nagyasszonyáról Ella Fitzgeraldról is néhány emblematikus dallal.

Holdfénytúra a Badacsonyon (2020. szeptember 5., Badacsony)

A szakvezetéses túra során megismerkedünk a hegy minden titkával, közben macskabaglyok félelmetes hangja töri meg a csillagfényes est csendjét. A Kisfaludy-kilátóból páratlan látvány tárul szemünk elé: a Hold ezüsthidat feszít ki a Balaton víztükrére, másik irányban pedig a Káli-medence falvainak gyöngyfüzérszerűen fénylő csodáiban gyönyörködhetünk.

A Tánc Fesztiválja (2020. szeptember 6-10., Veszprém)

A TÁNC Fesztiválja Veszprém független színházának, a Pannon Várszínháznak évenkénti rendezvénye. 22 esztendeje a magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozója, Veszprém város kiemelt fesztiválja. Kezdettől foga magához vonzza a társművészeteket, a művészeti ágak egymásra utaltságát és közös felelősségét hangsúlyozza. A színházi tereket kitágítja, utcák, épületek, civil közösségek fogadják be, játsszák és élik meg produkcióit.

Kiss Ádám és Beliczai Balázs Keszthelyen! (2020. szeptember 9., Keszthely )

Szeptember 9-én 19 órakor Kiss Ádám és Beliczai Balázs a Balaton Kongresszusi Központ és Színházban!

II. Völgyhétvége // Művészetek Völgye (2020. szeptember 11-13., Kapolcs)

Balatoni programok 2020 szerptember: II. Völgyhétvége // Művészetek Völgye (2020. szeptember 11-13., Kapolcs)

Templomok éjszakája (2020. szeptember 12., Balatonalmádi)

„Gyülekező a Szent Imre templomnál, ahonnan átsétálunk a káptalanfüredi Angyalos Boldogasszony kápolnához. Az Angyalos Boldogasszony kápolnánál műsort ad a Budai Ciszterci templom Szent Imre kórusa.”

Reformkori élménytúra a Badacsonyon (2020. szeptember 12., Badacsony)

A múltba, méghozzá a reformkori Badacsonyba kalauzol el Árvai Gábor túravezetőnk ezen a szombati délelőttön. Megismerkedünk a kor csodálatos balatoni világával, az akkori Badacsonnyal, Szegedy Rózával, Kisfaludy Sándorral, a hajózás történetével és sok más egyéb érdekességgel.

13. Balatonfüredi Autó Kiállítás És Autószépség Verseny (2020. szeptember 12., Balatonfüred)

„Mára már ismert a tény, hogy hagyománnyá vált áprilisi szezonnyitó rendezvényünket el kellett halasztanunk szeptember 12-ére. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ez a rendezvény is jó hangulatú és felejthetetlen legyen.”

Programok Balatonfüred 2020 szeptember: 13. Autó Kiállítás És Autószépség Verseny

Sümeg Trail V. (2020. szeptember 12., Sümeg)

„Ha nem akarsz lemaradni egy igazi, békebeli, családias hangulatú futóversenyről, köztünk a helyed!”

Gyenesi Íz-lelő gasztrotúra 2020 (2020. szeptember 12., Gyenesdiás)

„Finom ízek, nemes borok – kóstoljon bele ősszel is a kulináris élményekbe Gyenesdiáson! Tökéletes alkalom a helyi éttermek kínálatának megismerésére. A Gyenesi Íz-lelő programhoz csatlakozó több helyi, de más-más hangulatú és kínálatú vendéglátóhely különleges menüvel és finom italokkal várja ismét a vendégeket.”

Balatoni programok 2020 szerptember: Gyenesi Íz-lelő gasztrotúra 2020 (2020. szeptember 12., Gyenesdiás)

Középkori forgatag és az Éltető Pontok találkozása (2020. szeptember 12., Pécsely)

A rendezvény, lehetőséget nyújt arra, hogy a látogatók egy történelmi helyszínen, kapjanak ízelítőt Balaton-felvidék gyöngyszemeiből, megismerjenek új ízeket, a környezetre figyelő szemlélettel készült kézműves termékeket. Megismerhetik azokat, akik kétkezi munkájuk mellé a szívüket, lelküket is hozzáadják elkészült termékeikhez, alkotásaikhoz.

Lehet találkozni kézműves termékek mestereivel, középkort megidéző kardforgatókkal, hagyományainkat, múltunk emlékeit őrzőkkel, ki lehet próbálni a kézügyességet, lehet játszani, Zádorvár meséjét hallgatni, finom étkeket kóstolni vagy csak egy kirándulás keretében megpihenni és gyönyörködni a csodálatos balatoni panorámában.

1. Tihanyi Találka (2020. szeptember 12-13., 19-20., Tihany)

„Tihany nem éppen a borairól híres, azonban szeptember közepén az 1. Tihanyi Találkától lesz hangos! ;) A Balaton-felvidék ikonikus borászatai, őstermelői, kézműves gasztro-műhelyei egybegyűlnek, hogy a közönség egy 2 napos Találka során ismerkedhessen meg velük, ízlelhesse meg fenséges költeményeiket.”

Szent György-hegy éjfélig (2020. szeptember 12., 19., Hegymagas)

„Kisebb, intimebb, kedvesebb, összebújósabb. Idén a nagy Szent György-hegy hajnalig esemény helyett 3 részletben találkozunk és 3 kisebb szeptemberi szombaton várunk zenével, finom borokkal, falatokkal, jó találkozásokkal, nyitott pincékkel. Mert hiányoztok!”

Programok Balaton 2020 szeptember: Szent György-hegy éjfélig (2020. szeptember 12., 19., 26. Hegymagas)

Kőtengeres vártúra a Csobáncra (2020. szeptember 13., Rezi)

„A Csobánc Várát ezúttal egy nem szokványos útvonalon érjük el. Megnézzük a Balaton-felvidék legépebben megmaradt kőtengerét , a Szent Donát-kápolnát, „czementes Kalligaro” egyik kútját, majd egy hársas sziklaerdőn keresztül érünk fel a Csobánc platójára, ahogy megszokhatáttok, természetesen visszafelé sem maradunk látnivalók nélkül ;-)”

Tompos Kátya – Hrutka Róbert duó // frissTerasz @Badacsonytomaj (2020. szeptember 16.)

Nem túlzás azt állítani, hogy a két művészt nem kell bemutatni, sem külön-külön, sem pedig együtt. Párosuk olyan értéket képvisel, ami ritka színfolt a hazai zenei palettán. Koncertjeiken saját szerzemények mellett feldolgozások, megzenésített versek is elhangzanak, különös és bensőséges atmoszférát teremtenek együtt, ismerik egymás rezdüléseit, mi pedig velük utazunk műfajok sokaságán át, mégis azt érezzük, valahogy megáll kicsit az idő.

Balaton programok 2020 szeptember: Tompos Kátya – Hrutka Róbert duó // frissTerasz @Badacsonytomaj (2020. szeptember 16.)

Hamvadó cigarettavég – Karády-est (2020. szeptember 18., Dörgicse)

Tangóharmonikás katonatiszt (Rusz Milán Márk) játszik fogolytársainak valahol Szibériában. Nem tudni pontosan, hogy ki is ő, csupán csak sejteni lehet, hogy talán Karády Katalin eltűnt vőlegénye. Közben hosszú kabátban, kofferrel kezében egy megtört, didergő asszony érkezik (Karády Katalin szerepében Varga Klári), aki elmeséli, egykor ünnepelt sztár volt, de a kommunista rendszer félreállította.

Laposa Szüret 2020 • Így szüretelünk mi! (2020. szeptember 18-20.)

„Tavaly először rendeztük meg nagy sikerrel hazai, badacsonyi szüreti hétvégénket, és hívtunk meg benneteket, hogy látogassatok meg az év egyik legizgalmasabb időszakában.
Idén újra várunk! Így szüretelünk mi: járd be velünk a hegyet az aljától a tetejéig, less bele a szüreti időszak minden titkába és a birtok életébe, és kóstolj bele a friss murciba!”

Programok Badacsony szeptember 2020: Laposa Szüret • Így szüretelünk mi!

Szent György-hegyi csodák // Szakvezetéses élménytúra (2020. szeptember 19., Badacsony)

„A délelőtti túránk során megismerkedünk e csodás hegy kialakulásával, gazdag élő-és élettelen természeti értékeivel, kultúrtörténetével. A hegy sárkányának históriája sem marad titokban. A szőlő-és borkultúrája, illetve ezek néprajzi vonatkozásai is terítékre kerülnek a túra során.”

IX. Gyenesdiási Burgonyanap (2020. szeptember 19., Gyenesdiás)

Családbarát gasztro rendezvény, gyermek műsorokkal, kézműves sarokkal, főzőversennyel, esti táncos zenés programokkal.

Szarka Gyula (Ghymes) – Tücsöklakodalom (2020. szeptember 19., Dörgicse)

Az idén 37 éves Ghymes együttes tagjai – az élen Szarka Gyulával – szinte a kezdetektől írnak kifejezetten gyermekeknek szánt népdalfeldolgozásokat, rendszeresen adnak gyerekkoncerteket. A mostani előadásban nem csupán a zene lesz a főszerepben, hanem megismerkedhetnek a gyerekek a hagyományos lakodalmi szokásokkal is – követve a Tücsökvőfély és a Tücsöknyoszolyólány vendéghívogató útját egészen a mulatságig –, s természetesen a közös éneklés sem maradhat el.

Szarka Gyula (Ghymes) – Tücsöklakodalom (2020. szeptember 19., Dörgicse)

III. Tihany Cross Terepfutó és Nordic Walking verseny (2020. szeptember 25., Tihany)

Szeptember végén a Tihanyi-félsziget újra kitárja kapuit a terepfutók és a nordikosok előtt, hogy elteljenek a kemény emelkedők élményével, a hosszú lejtők adta sebességgel, a szépséges levendula mezők illatával és a káprázatos balatoni panorámával.

Eperjes Károly estje: Az igazat mondd, ne csak a valódit (2020. szeptember 25., Pécsely)

Összeállítás a XX. századi Istent kereső magyar költők műveiből, Babits Mihály, Ady Endre, József Attila, Pilinszky János és más költőktől egy rendhagyó zenés irodalmi műsor keretében, melynek formája erősen táplálkozik Latinovits Zoltán Balassi estjének a szerkezetéből és Mensáros László A XX. század című legendás műsorából, amelyek hasonló céllal kerültek a közönség elé.

III. Völgyhétvége // Művészetek Völgye (2020. szeptember 25-27., Kapolcs)

Balaton programok 2020 szeptember: III. Völgyhétvége // Művészetek Völgye (2020. szeptember 25-27., Kapolcs)

Balaton Old Timer Túra (2020. szeptember 26., Balatonmáriafürdő)

„Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2020. szeptember 26-án az első alkalommal megrendezésre kerülő Balaton oldtimer túrára. A rendezvényre, minden 30 évnél idősebb járművel lehet nevezni.”

Brains ✘ 2020/09/26 ✘ Viviera Beach (Keszthely)

„Homokos part…🌴 Hűsítő koktélok…🍹 Végtelen szórakozás tengernyi élménybe csomagolva…💃 És kedvenc előadóid egy helyen… Ez Keszthely szíve, ez a #Viviera_Beach!”

Keszthely programok 2020 szeptember: Brains koncert

Karos Spa Kis-Balaton kerülő családi bringatúra (33 km) (2020. szeptember 26., Zalakaros)

A családi kerékpártúra 2020. szeptember 27-én, 10.30-tól, Zalakarosról indulva, kis forgalmú utakon, teljesen sík útvonalon, nagyrészt kerékpárúton halad a Kis-Balatont megkerülve.

Karos Spa Kis-Balaton kerülő családi bringatúra (33 km) (2020. szeptember 26., Zalakaros)

Szent Mihály-nap – Cimbaliband és Danics Dóra (2020. szeptember 28., Siófok)

Magyarország élvonalbeli világzenei csapata és a hazai X-Faktor első női győztesének közös színpadi koncertműsora. Kelet-Európa tüzes népzenéje és a fiatalos, jazz ritmusokkal tarkított könnyűzene találkozása ihlette meg Danics Dórát és Unger Balázst a CimbaliBand zeneszerző cimbalmos frontemberét, hogy megalkossák első közös alkotásukat, az IRAM-ot!

A népmese napja – Zabszalma együttes (2020. szeptember 30., Siófok)

A zenekar ezidáig két lemezt készített saját dalaiból, melyek nagyszerű magyar költők verseinek megzenésítéséből születtek, érdekes hangszereléssel és változatos stílusokban, úgymint; swing, latin, etno, reggae és blues. Az együttes célja a szórakoztatáson felül az ismeretterjesztés, a hangszerek bemutatása és a gyermekek érdeklődésének felkeltése a zene csodálatos világa felé.

Lovagias ügy (2020. szeptember 30., Keszthely)

Virág úr régi vágású főkönyvelő. Egész életét ugyanazon cég, ugyanazon asztalánál töltötte. Precíz, megbízható munkaerő, tisztes családapa. Tudja mit követel az illem és a becsület. Egyetlen gyengéje a főnök titkárnője, Gizike – aki persze másért rajong reménytelenül. …és ahogy annak lennie kell, a kusza szerelem minden tisztes életet felborít. Elég egy szóváltás, egy lovagias helytállás és elindul a lavina: pofon becsületsértés, párbaj… – vagyis mindaz, ami egy bájos, békebeli szerelmi komédiához kell. Kabos Gyula egykori legendás szerepében Koltai Róbert.