2020-ban nem lesz a gyalogosoké a Szabadság híd

Habár tervbe volt, idén mégsem kerül megrendezésre a városlakók – talán nem túlzás azt állítani, hogy – kedvenc nyári projektje, a Szabihíd. A Valyo csapata úgy döntött, a Szabadság híd helyett 2020-ban a lezárt pesti rakparton invitálják az embereket a Duna-menti partszakasz lehetőségeinek kihasználására.

fotó: Spengler László

A szervezők így írtak a meghozott döntés körülményeiről:

“Mi, a Szabihíd szervezői, bár folyamatosan bíztunk abban, hogy az egészségügyi helyzet alakulása lehetővé teszi a program idei megrendezését, és Budapest közössége – az elmúlt évekhez hasonlóan – néhány nap erejéig ismét teljes egészében birtokba veheti a Szabadság hidat, végül amellett döntöttünk, hogy 2020-ban nem tartjuk meg az eseményt.

Annak ellenére, hogy az utolsó tervezett időpontig, szeptember 25-27-ig kevesebb, mint egy hónap van hátra, jelen helyzetben nem látjuk biztosítva azt, hogy a Szabihíd 2020-ban is valóban a szabadság, a kötetlen együttlét helyszíne legyen – ahogy azt eredetileg közösen megálmodtuk, és ahogyan azt az elmúlt években megszokhattátok. Úgy látjuk, hogy ha szigorú szabályokat, előírásokat kell betartanunk, pont az esemény lényegét, az inspiráló együttlétet nem tudnánk élvezni.

Mindemellett továbbra is úgy gondoljuk, igenis kell, hogy legyen Szabihíd, ezért minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a programot 2021 májusában úgy tarthassuk meg, ahogyan szeretitek, szeretjük.

Arra biztatunk mindenkit, hogy használjátok a megnyitott pesti rakpartot úgy, akár a Szabihidat, ez egy sokkal nagyobb tér. Szeretnénk példát mutatni mi is, ezért Valyo-napot tartunk a Margit híd és a Parlament közötti szakaszon szeptember 12-én.

Figyeljünk egymásra!”

A Valyóval készített interjúnkat a lenti fotóra kattintva tudjátok elolvasni.