Nyárzáró Kapolcson: másodjára is itt a Bondoró Utcaszínház Fesztivál

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Bondoró Utcaszínház Fesztivál, amely nyárzáró eseményként augusztus 28-30. között várja Kapolcsra a művészet, a különleges kézműves termékek, a finom falatok és a Balaton-felvidék szerelmeseit.

A Bondoró ez évben hat különböző helyszínen sorakoztatja fel az utcai művészetek nagyjait, s emellett koncertekkel, artistákkal és újcirkuszi formációkkal, valamint workshopokkal és gyermekprogramokkal várja a látogatókat.

A fesztiválon fellép többek között Sarkadi Bence marionettművész, a Tűzmadarak Cirkusz csoport, zenekarának tagjaival zenés mesemondó délutánt tart Szabó Balázs, de lesz Mikropódium, valamint érkezik a Grecsó-Hrutka Tandem és a Firkin is.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park jóvoltából túrázhatunk a vadregényes Bondoró-hegyre, a kapolcsi Sétányon különleges termékeket vásárolhatunk magyar termelőktől, esténként pedig a legfinomabb balatoni borokat kóstolhatjuk a Bordűrben. A programot emellett kézműves vásár, egyedi képzőművészeti programok és kiállítások színesítik.