Ha augusztus, akkor kultfilmek! – Íme a Budapest Rooftop Cinema műsora

Az ország egyik legmeghatározóbb alternatív moziklubos formációja, a Budapest Rooftop Cinema augusztusban sem hagyja lógva a filmrajongókat. Scorsesetől Tarantinóig: a budai csillagok alatt, de csupán egy kőhjaításnyira Pesttől a Mammuttetőn a nézők részesei lehetnek egy életen át tartó valóságshow-nak, időutazhatnak, csavaroghatnak a pesti éjszakában és beleshetnek egy Los Angeles-i hotel legmélyebb bugyraiba, de a merészebbek még egy eldugott szigeten magasodó elmegyógyintézetben is vendégeskedhetnek.

Jim Carrey nem az a színész, akit elsőre komolyan veszünk. Vagy másodszorra. Vagy harmadszorra. Augusztus 3-án viszont a gumiarcú komikus talán élete legjobb alakítását nézhetjük meg: Truman Burbank nem is sejti, hogy békés szülővárosa egy óriási stúdió, és ő a show főszereplője.

Esemény: https://www.facebook.com/events/912938475878707/

Kedden kiemelt eseményünk következik, melyre nagy szeretettel várjuk a sajtó képviselőit: a legvadabb roma lakodalomban mulathatunk vérbeli balkáni zenére. Emir Kusturica remekművéből, a Macska-jajból azt is megtudhatjuk, hogy a malacoknak a Trabant karosszéria, a szemétdombkirály vajdának Humphrey Bogart a kedvence, a budiba beleesni pedig rém kellemetlen dolog.

Esemény: https://www.facebook.com/events/318068596243692/

Augusztus 5-én vakon a maestro, azaz Martin Scorsese kezeibe adjuk magunkat és ellátogatunk Leonardo DiCaprióval a világ végére, egy Massachusetts állam partjainál fekvő kis szigeten levő elmegyógyintézetbe.

Esemény: https://www.facebook.com/events/600393717329094/

Íme Budapest Rooftop Cinema műsora

A brit romantikus vígjátékok atyaúristene, Richard Curtis (Négy esküvő és egy temetés, Igazából szerelem, Bridget Jones naplója, Notting Hill, Yesterday… létezik egyáltalán olyan, amit nem ő írt?) augusztus 6.-án beavat minket az időutazás rejtelmeibe.

Esemény: https://www.facebook.com/events/908172789678922/

Augusztus 10-én vasárnap aztán adunk a polkorrektségnek Ali G-vel.

Esemény: https://www.facebook.com/events/335223764171181/

Hétfőn Reisz Gábor instant kultfilmjével lazítunk a pesti éjszakában, és próbálunk túllépniegy szakításon, no meg kitalálni, mit is szeretnénk.

Esemény: https://www.facebook.com/events/579257126287742/

Kedden pedig egy hajótörött férfi szemüvegén keresztül fedezhetjük fel egy trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lépünk az egyik óriás teknőssel. A szöveg nélküli filozofikus animációs film létrejöttét magyar animátorok, a Kecskeméti Animációs Stúdió munkatársai segítették!

Esemény: https://www.facebook.com/events/283366589427456/

Budapest Rooftop Cinema

A halk merengés után aztán augusztus 16-án vasárnap jöhet egy újabb kultklasszikus, talicskányi sztárral: szilveszter éjjel különös kalandokba keveredik Ted, a liftes srác éjszakai műszakján a Los Angeles-i Mon Signor hotelben.

Esemény: https://www.facebook.com/events/2927460730698803/

Az idei év nem csak a mozik számára volt más, mint a többi, hiszen filmpremierek, forgatások csúsztak, és kicsit talán el is szoktunk a társaságba járástól. A Budapest Rooftop Cinema a csapatával szeretné visszahozni a biztonságos közösségi élményt: náluk az egészségügyi előírásokat betartva, ráadásul nyitott térben, biztonságban mozizhatsz barátaiddal.

Nem feledkeznek meg azokról sem, akik az átlagosnál még többet tettek az emberekért: az egészségügyi dolgozókról, rendőrökről, mentősökről, tűzoltókról. A szervezők úgy döntöttek, hogy a Budapest Rooftop Cinema – Mammuttetőn esténként 5 jegyet ingyen biztosítanak a számukra. A kedvezményes helyekre a vetítés előtti napon 18 óráig emailben lehet regisztrálni az info@budapestrooftopcinema.hu címen.

A teljes program és további infók megtalálhatók a Budapest Rooftop Cinema web- és Facebook-oldalán.