Maradnak a korlátozások: több fesztivál elmarad augusztusban

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón bejelentette: nem enyhítenek a rendezvények korlátozásain. Így megmarad az 500 fős felső korlát mind a beltéri, mind a kültéri zenés-táncos eseményekre.

A döntés következményeként több fesztivál biztosan elmarad majd, amelyek az enyhítésben bízva augusztus végére vagy szeptemberre rakták át időpontjukat.

Ezt üzenik az elmaradó fesztiválok

„Nagyon sajnáljuk… 😢 Minden eddiginél jobban vártuk az ideit. Azért nem soroljuk fel, hogy mi mindennel készültünk, mert se a Ti, se a saját szívünket nem akarjuk fájdítani. Nem vártuk, ugyanakkor a lelkünk mélyén számítottunk is erre a helyzetre, hiszen 2020-ban minden fesztivál elmarad, szerte a világon. Nehéz lesz most a jövőre koncentrálni, de azt el kell mondanunk Nektek, hogy a mi szervező csapatunk túlzás nélkül rajong a STRANDért. Éppen ezért biztosra vesszük, hogy pár nap múlva fel fogunk állni és azon törjük majd a fejünket, hogy hogyan építsük fel a 2021-es fesztivált.” – reagáltak a Strand Fesztivál szervezői a Facebook-oldalukon.

„A kormány döntése szerint eddig úgy tűnt, hogy a fiatalok velünk zárhatják a nyarat, azonban a mai kormányinfon elhangzottak szerint a teljes idei fesztiválszezon elmarad. Ötvenegy év után ez lesz az első év, hogy SZIN nélkül zár a nyár – de megértjük a helyzetet, és bízunk abban, hogy jövőre újra éled a fesztiválszezon. Hiányozni fogtok!” – üzente a FB-oldalán a SZIN csapata.

„Kedves Fishingesek, az van, hogy a Kormány döntésének értelmében az idei Fishing on Orfű fesztivált nem tarthatjuk meg. Elképesztően szomorúak vagyunk. Rengeteg munka, egy teljes átszervezés valamint számos B-terv kidolgozásának erőfeszítései kerülnek most a kukába. A legvégsőkig szerettük volna, hogy biztonságosan összejöhessünk Orfűn a nyár végén, de minden lehetőséget végiggondolva most ki kell mondanunk: a 2020-as Fishing on Orfű elmarad” – fogalmaznak a Fishing on Orfű szervezői, akik egyben segítséget is kérnek a közönségtől. Azt kérik, hogy akinek lehetőse van rá, ne kérje vissza a tejes jegyárat és ezzel támogassa a fesztivál fennmaradását. A támogatásért cserébe izgalmas ajándékokat ígérnek.

A B my Lake fesztivál így reagált:

„Drága Piknikezők! A Kormány döntése értelmében sajnos arra kényszerülünk, hogy lemondjuk az idei Paloznaki Jazzpikniket. Mi végig nagyon reménykedtünk abban, hogy augusztus 15 után megtarthatók lesznek a zenei fesztiválok, úgy is készültünk eddig a pillanatig. Most a döntés után a szívünk szakadt meg, és nagyon sok munkánk ment kárba. Az idén két Pikniket raktunk össze Nektek, magunknak a Ti és a Mi örömünkre. Az elsőt el tudtuk engedni, újult erővel próbáltunk egy ugyanolyan színvonalú, fergeteges Pikniket szervezni, de hogy ezt az újat is el kell engednünk, ez nagyon nehéz. Egy kicsit szomorkodunk még és utána teljes gőzzel nekikezdünk a jövő évi Piknik szervezésének, megpróbálunk, akit csak lehet visszahozni az idei fellépőkből és kárpótolni Titeket egy fergeteges fesztivállal ezért a sok idei bizonytalanságért.”  – írják a Paloznaki Jazzpiknik szervezői.

„Írtuk róla, hogy „szerelemgyerek”, hogy „terápia”, és láttuk, hogy ti is annyira szeretitek, amit előre elképzelni sem mertünk, de ma kiderült, hogy a hatályos jogszabályok értelmében mégsem rendezhetjük meg a szeptemberi FEZEN Klasszikot.” – írja FB-oldán a FEZEN csapata.

„Drága Kolorádósok! Sajnos a kormány mai bejelentése után már biztos, hogy idén nem lehet Kolorádó Fesztivál. Egy évnyi szervezés után, kétszeri dátummódosítással a hátunk mögött azt érezzük, mindent megtettünk. Sajnos ez most nem rajtunk múlt. Csapaton belül korábban született egy mondásunk: addig toljuk, amíg lehet. Így is tettünk, és úgy gondoljuk, megérte a végsőkig küzdeni. Az biztos, hogy ezután nem lesz egyszerű, hiszen ez a döntés az egész szakma számára nehéz időket üzen. (…) Nagyon köszönjük a bizalmat és a rengeteg támogatást, üzenetet, amiket kaptunk tőletek az elmúlt hónapokban.” – fogalmaz a Kolorádó fesztivál szervezőgárdája.

„Nincsenek szavak…💔 Nehéz megszólalnunk, mert túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az idei évet minden eddiginél jobban vártuk, mivel idén közösen ünnepeltük volna az EFOTT 45. szülinapját… Rengeteg fejlesztéssel, extra programokkal és energiával készültünk erre az évre, hogy megköszönjük nektek, hogy 1976 óta töretlenül az EFOTT a nyár legnagyobb hallgatói bulija és visszaadhassunk nektek is abból a rengeteg szeretetből, amit tőletek kapunk! Köszönjük nektek azt a mérhetetlen támogatást, amit nap mint nap üzenetek és megvásárolt jegyek formájában kapunk tőletek, ebből fogunk új lendületet venni! Ígérjük, hogy mindent bepótolunk, amit idénre terveztünk és 2021-ben egy minden eddiginél nagyobb bulival térünk vissza! 💕” – olvasható az EFOTT Facebook-oldalán.

A budapesti koncerthelyszíneket is érinti a döntés

A Budapest Park is reagált:

Elamradnak a fesztiválok és a Budapest Park sok programja is

„Nincs mit szépíteni rajta, nekünk ma Veletek együtt összetört a szívünk! 💔 Ez a színpad egy ideig még üres marad…tudjuk, hogy csalódottak vagytok és utáljuk, hogy újra a türelmeteket kell kérjük…de tartsatok ki velünk! ❤️” – fogalmaznak a Facebookon. 

A Barba Negra ezt posztot tette közzé: