Programajánló március 15-ére: Online felvételen egy forradalmi színházi előadás

Március 15-én este 7 órakor a Vígszínház Facebook-oldalán közvetítik a Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadást.

Az előadást eredetileg azért tűzték műsorra március 15-én, hogy megemlékezzenek az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról, de mivel a koronavírus miatt hatályban lévő rendkívüli intézkedések értelmében március 12-től bezártak a színházak, az élő előadás elmarad, viszont levetítik egy korábban elkészült felvételről.

A korabeli elbeszélések, levelek és naplóbejegyzések alapján megírt színmű, Arany János élettörténetén keresztül próbálja közelebb hozni hozzánk a kor nagyjainak szellemiségét. A reformkori emberi kapcsolatok bemutatásával, a március 15-i eseményekhez fűződő hitek megidézésével az előadás választ keres arra, hogy mi közünk van ma a 19. század gondolatiságához.

A Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadást Vecsei H. Miklós írta és ifj. Vidnyánszky Attila rendezte. A főbb szerepekben Hegedűs D. Gézát, Szilágyi Csengét, Wunderlich Józsefet és Zoltán Áront láthatjuk.

A Vígszínház Facebook-oldala elérhető ITT.