3+1 dokumentumfilm, ha tágítanád a látókörödet

A sorozatfalók érdeklődése új irányt vehet a Netflix dokumentumfilm sorozatainak hála, hiszen általuk a szórakoztató ám fiktív történetekkel ellenben rengeteg valós információ ömlik a nézőre.

A dokumentumfilmek más célt szolgálnak, mint a kikapcsolódásra tökéletes sorozatok. Néha a világban folyó szörnyűségekre világítanak rá, máskor bepillantást engednek egy, a laikus által többnyire ismeretlen területre. Az alábbi filmek megnézése után nem keveset tanulhatunk a világról!

Salt Fat Acid Heat

Samin Nostrat amerikai séf bejárja a világot, felfedezve, hogy a különböző kultúrákban miként működik a főzés négy legfontosabb pillére. A sorozat érdekes és szórakoztató: ha nem a gasztronómia komplexitásának megismerése miatt, Samin üdítő személyiségéért érdemes követni.

The Seven Five

Az egykor New Yorkban szolgáló rendőr, Michael Down ugyan a fennálló alkotmányos rend védelmére esküdött fel, végül a rossz oldalon találta magát: lopott és csalt, drogkereskedő vált belőle. Bár nem félt semmitől, főleg nem attól, hogy börtönbe kerül, 1992-ben végül őrizetbe vették.

The Accountant of Auschwitz

Hetven évvel a második világháború után Orkar Gröning volt SS tiszt bíróság elé állt, amiért tevékenykedésével 300.000 ember halálához járult hozzá az auschwitzi koncentrációs táborban. A filmben egy idős férfi kerül reflektorfénybe, aki látszólag mit sem változott a történelem egyik legszörnyűbb fejezetének lezárulta óta.

+1

Knock Down the House

A díjnyertes alkotás a kulisszák mögé kalauzol, bemutatva négy, sem tapasztalattal, sem hatalmas pénzügyi támogatással nem rendelkező, fiatal nő (Alexandria Ocasio-Cortez, Amy Vilela, Cori Bush és Paula Jean Swearengin) kampányát, amellyel történelmi sikert aratnak Joe Crowley politikussal szemben.