5 kihagyhatatlan program a Trafó márciusi kínálatából

A kortárs műveszet fellegvára koncertekkel és lenyűgöző előadásokkal indítja a tavaszt. Mutatjuk a kedvenceinket!

Sándor Júlia – Nagy Péter István: Éhség – bemutató (március 5-6.)

Az irodalmi Nobel-díjas Knut Hamsun norvég író 30 évesen készítette el Éhség című, önéletrajzi ihletésű regényét, mely a művészi identitáskeresésről szól. A beérkezett író ellentmondásos alakja, egy művészi pálya kezdő- és végpontja most a Trafóban egy személyes hangvételű előadásban találkozik.

Mabon Dawud Republic / Lemezbemutató koncert (március 7.) 

A Mabon Dawud Republic, Magyarország egyetlen afrobeat zenekara 2017-ben alakult, majd a Trafóban debütált a saját maguk szervezte első hazai Felabration Budapest esten. Az elmúlt két évben a koncertezés mellett a csapat saját számokból álló repertoárt épített, sőt eljutott Ghánába, ahol a műfaj élő legendájának számító Pat Thomasszal koncerteztek és stúdióztak. Az ott született felvételek adják a Mabon Dawud Republic címmel most megjelenő bemutatkozó albumuk gerincét, melyet március 7-én hallhatunk először élőben.

Catherine Gaudet (CD): A csodálatos elhalványulása (március 19-20.)

A kanadai Catherine Gaudet öt csupasz testre komponált műve egy új univerzumba nyit utat. Egy olyan térbe, amelyben az emberek viszonya fizikai és ösztönös. Furcsa teremtményeket látunk, akik egy adott ponton túllépnek a normalitáson, egyfajta animális létállapotba kerülnek. Ez a folyamat bár lassan indul, de elképesztő és felforgató örvénylésbe csap át. Szédítő és izgalmas koreográfia, amely egyszerre hat a tudatra, a zsigerekre és az érzelmekre – március 19-én és 20-án a Trafó nagyszínpadán!

Elfriede Jelinek: Árnyék /// Ősbemutató (március 23-24.)

A Nobel-díjas osztrák írónő, Elfride Jelinek saját Eurüdikéjében kiemeli a mítoszt az antik környezetből, és kibontja mindazt, amit az alvilágba szállás, felemelkedés és újra mélybe zuhanás közben a főhős gondolhat, érezhet. Története, kifordított tragédiaként, a feleség halálával indul és az árnyék megszületésével ér véget.

Beardyman (UK) / Foli (március 29.) 

Darren Foreman, azaz művésznevén Beardyman a modern beatbox egyik legnagyobb alakja, az emberi hang elektronikus manipulálásának egyik legismertebb profétája. 2006-ban és 2007-ben brit beatboxbajnok lett, 2008-ban már a zsűri tagja volt. De amit Beardyman csinál, az igazából nem – vagy nem csak – beatbox. Bár saját, „emberi” hangjával is képes utánozni szinte bármit, legyen az hangszer, állat vagy konyhai tartozék, Beardyman igazi közege az elektronikus kütyük, loopok, effektek tengere, amikkel egészen elképsztő produkcióra képes. Győződj meg róla te is március 29-én a Trafó színpadán!