Februári koncertek a Pesti Vigadóban

Jobbnál jobb klasszikus zenei koncertek várnak ránk februárban a Pesti Vigadóban. Lássuk a kínálatot részletesen! 

Magyar Kincsek II.: Liszt, Bartók, Szokolay, Faragó (február 6.) 

A magyar zeneirodalom jószerint kimeríthetetlen gazdagságát, klasszikussá nemesült és kortárs, jól ismert és felfedezésre vagy épp újrafelfedezésre váró értékeit mutatja fel a Magyar Kincsek bérlet, melynek négy hangversenye immár hagyományosan a Pesti Vigadóban talál méltó otthonra. A műsorban február 6-án Szokolay Sándor Hegedűversenye, Bartók I. rapszódiája, Liszt Ferenc I. Mefisztó-keringője, illetve Faragó Béla Janus Pannonius verseire írt kantátája hangzik el. Közreműködik többek között a Concerto Budapest, Miranda Liu, Lukáts Andor színművész, valamint a Szent Efrém Kórus.

Jegyár: 2 300 – 3 400 HUF

Cimbalomvarázs (február 9.) 

A Magyar Kamarazenekar „III. Fővárosi Palotakoncertek” sorozatának keretében 2020. február 9-én különleges helyszínre, a Pesti Vigadóba kalauzolja el az érdeklődőket. Virtuóz örömzenélésre számíthat a közönség Lisztes Jenő cimbalomművész közreműködésével, aki nagyon fiatalon meghódította a világ legrangosabb koncerttermeit, többek között a New York-i Carnegie Hall-t, és olyan élvonalbeli művészekkel dolgozik együtt, mint Roby Lakatos vagy Hans Zimmer. A koncerten elhangzanak többek között Liszt, Brahms és Rimszkij-Korszakov művei.

Jegyár: 3 990 HUF

… mint üstnek zengése (február 16.) 

Robert Schumann valaha lelkesedett az 1848-49-es új eszmékért, idővel azonban a tűz már lelohadt. Látomások gyötörték, s egy kortársi beszámoló szerint hallucinációk törtek rá akkor is, amikor Byron Manfrédjához komponált színpadi kísérőzenét. A következő esztendőben Schumann a komponálásba menekült a kényelmetlen valóság elől: számos darabot írt, egyebek mellett egy versenyművet négy kürtre és zenekarra. Tragikus – mondanánk, de ezt a jelzőt megelőlegezte a szerző, aki maga nevezte így művét. Kevésbé tragikus azonban a hangverseny nyitószámaként elhangzó f-moll fantázia sorsa. Schubertnek ezt a művét mindig is szerették a zongoristák. Dohnányi például annyira, hogy zenekarra hangszerelte.

Jegyár: 3 500 – 4 000 HUF

Mesternő és tanítványa (február 22-23.) 

A különleges hangverseny egy híres énekművész-tanárt, a Liszt-díjas, Érdemes és Kiváló művész Kertesi Ingridet és kiemelkedő tehetségű fiatal tanítványát, Subedi Annát mutatja be. A két koloratúr szoprán énekesnő a koncert első részében csembalókísérettel barokk zenét ad elő, zongorakísérettel pedig klasszikus, romantikus és modern dalokat. A koncert második részében zenekari kísérettel énekelnek operaáriákat és duetteket, továbbá oratóriumrészleteket. A programban többek között Monteverdi, Händel, Mozart, Donizetti, Bellini, Offenbach, Debussy és Kocsár Miklós művei hangzanak el. A hangversenyt balett-produkció, vetített képanyag, valamint a művészekkel való beszélgetés is színesíti.

Jegyár: 7 900 – 8 900 HUF

blank