3 szuper februári program az Esernyősben

Óbuda kulturális központja a következő hónapban is izgalmas programokkal várja vendégeit. Íme a kínálat legjava! 

Február 14. (péntek) – Wine Time: Gavallér vörösök

Az Esernyős állandó sorozatában zenei élményekkel párosítják a legjobb hazai borok kóstolását, hogy a különleges italokhoz illő DJ-dallamokkal pezsdíthessék fel az érzékeket. A Valentin-napi szenvedély jegyében február 14-én gavallérosan izzó vörösöket kóstolhatunk, valamint egy izgalmas cabernet franc és egy villányi franc borsor is vár ránk. Annál is inkább, mivel a nemzetközi szakértők szerint ez a szőlőfajta Magyarországon találta meg a számára legideálisabb termőhelyet! Előadó: Káli Ildikó sommelier, DJ-k: International Love Affair

Február 19. (szerda) – Esernyős Galéria: Tájkép vagy képtáj? 

„Ha a kompozíciót, mint kivágást határozom meg a művelet szintjén, akkor ebben az esetben, amit én igyekszem csinálni nem az adott táj legjellemzőbb pontjának, sűrítményének a keresése. Nem egy ablak nyitása a tájra. Sokkal inkább az történik, hogy a komponálás folyamatával, gesztusával elidegenítem, kisajátítom az élményt eredeti hordozójától, magától a motívumtól. Ennek a műveletnek az ilyen típusú tudatosítása mögött részben az a felismerés áll, hogy mindenfajta kivágás, vagyis komponálás – még ha a legjobb indulattal, a legemelkedetteb szándékkal is történik – manipuláció. Manipuláció, tehát szándék, hogy kifejezzünk valamit, amivel kapcsolatban az a szilárd meggyőződésünk, hogy ezért vagy azért, így vagy úgy, másnak, másoknak is osztozniuk kell.” (Nádor Tibor)

A festőművész február 19-én maga vezeti körbe az érdeklődőket Képtáj című kiállításán.

Február 25. (kedd) – Esernyős Filmklub – Akik maradtak 

Egy kamaszlány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható hangvételű története a második világháború után. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten szeretnének új életet kezdeni, miközben körülöttük már a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak? Kiderül a filmből.

A vetítés után Baróti Éva, a filmklub házigazdája Szőke Abigél színésznővel és Muhi Klára forgatókönyvíróval beszélget.