7 könyvadaptáció, ami még idén képernyőre kerül

Ígéretesnek tűnik az idei filmes felhozatal, ám mielőtt megnéznéd őket, mind a 7 könyvet elolvasásra ajánljuk. 

Artemis Fowl

A Kenneth Branagh rendezésében készülő film az Artemis Fowl-széria (írta: Eoin Colfer) két könyvét dolgozza fel. Artemis Fowl, a 12 éves bajkeverő elrabol egy tündért, hogy az érte kapott váltságdíjat apja keresésére fordíthassa. Tervei között szerepel az is, hogy rendezze az egykor vagyonos család anyagi helyzetét. Május végére tervezik a bemutatót.

A fiúknak – Utóirat: Még mindig szeretlek

Február 12-től lesz elérhető a Netflixen a Jenny Han regénytrilógiáján alapuló film, főszerepben Lana Condorral. A történet szerint a fiatal lány újra szerelmes, régi kapcsolatát viszont úgy tűnik, nem sikerült lezárnia. Szerelmi háromszög pedig, mint tudjuk, nincs galiba nélkül…

Emma

24 évvel ezelőtt Gwyneth Paltrow főszereplésével rögzítették Jane Austen Emma című könyvének filmes változatát, amihez most ismét hozzányúlt egy rendező. A február végén mozikba kerülő történetben Anya Taylor-Joy vállalta magára a címszereplő megformálását.

A vadon hívó szava

Jack London 1903-ban írta A vadon hívó szavát, amelyet hamarosan Harrison Ford főszereplésével láthatunk megelevenedni a mozivásznon. A film valódi sztárja egy négylábú, jobban mondva egy teljes egészében a CGI-nak köszönhető kutya lesz.

A láthatatlan ember

H.G. Wells regénye február utolsó napjaiban horror-thrillerként debütál a mozikban, köszönhetően az alapsztoritól nem kicsit elrugaszkodó forgatókönyvíró-rendező Leigh Whannell-nek. A főszerepben Elisabeth Mosst láthatjuk; egy exe által bántalmazott nőt játszik, akit szó szerint kísért a múlt.

Nő az ablakban

Amy Adams számára nem ismeretlenek a könyvadaptációk, nemrég például az Éles tárgyak (2018) című drámában játszott. A május 15-e körül mozikba kerülő újdonságban egy agorafóbiás, állandóan bort vedelő, szomszédait leső nőt alakít.

A titkos kert

Frances Hodgson Burnett híres gyerekkönyvének főszereplője, az árva Mary Lennox rideg nagybátyjával (Colin Firth) él Yorkshire-ben, egy falakkal körülvett birtokon. A hely titokzatossága nagyon vonzza a kislányt, és amikor úgy dönt, felfedezi a zord kertet, varázslatos történet veszi kezdetét. Áprilisban kerül mozikba.