Nemzetközi Cirkuszfesztivál és Educatio Kiállítás – Íme a legjobb hétvégi programok Budapesten (január 9-12.)

Január második hétvégéjén sem lesz hiány izgalmas programokban a fővárosban. A továbbtanulni vágyókat várja az Educatio Kiállítás, a Fővárosi Nagycirkuszban Nemzetközi Cirkuszfesztivált rendeznek, sőt nagyszerű komolyzenei koncerteket is hallgathatunk majd ezekben a napokban. 

Csütörtöki programok (január 9.)

Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál 2020

2020-ban mar 13. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál január 8. és 13. között. A fesztivál idén is nemzetközi fellépőkkel, A és B műsorral, Newcomer showval, éjszakai cirkusszal (Lyrical Circus Midnight Show), valamint egy grandiózus záró Gála Showval várja a közönséget.

Hétvégi programok Budapesten: Cirkuszfesztivál 2020

Macskafogó / Cat City

Csütörtök este 19 órától kerül levetítésre a Bem Moziban az 1986-ban készült magyar-kanadai-NSZK koprodukciós animációs film, a Macskafogó. A történet szerint az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, hisz az egerek főtudósa feltalálja a megoldást.

Budapesti programok a hétvégén: Macskafogó / Cat City

A halogatás pszichológiája

Miért nem teljesítjük időre a kitűzött céljainkat? Miért okoz ez lelki és mentális feszültséget? Egyáltalán milyen pszichológiai háttere van a jelenségnek? Milyen jellemzői és magatartási sajátosságai vannak a halogatóknak? És milyen eszközökkel tudjuk a halogatást leküzdeni? A Jog és Pszichológia előadásán többek között ezekre a kérdésekre kaphatunk majd választ Dr. habil. Takács Ildikó, pszichológustól, a BME GTK Ergonómia és Pszichológia Tanszékének docensétől.

Pénteki programok (január 10.)

Maya ‘n’ Peti Acoustic Duo – Central Life

A DAL 2018-ból ismert akusztikus duó koncertezik péntek este a belvárosi Centrál Kávéházban. A közönség ínycsiklandó falatok és csodás koktélok társaságában élvezheti az élő zenei produkciót, melyben a live beatbox és egy looper pedál is nagy hangsúlyt kap.

Pénteki programok (január 10.): Maya'n' Peti Acoustic Duo - Central Life

Szecsuani opera előadás és filmbemutató

Az ELTE Konfuciusz Intézete a Szecsuani Operatársulat művészeit látja vendégül január 10-én, akik ízelítőt adnak ebből a tradicionális művészeti formából. Elsőként Zhong Wei színésznő mutat be három híres operarészletet. Ezt követően Salát Gegely, sinológus ismerteti egy rövid előadásban a „bianlian” vagyis az arcváltoztatás műfaját. Végül pedig Jiang Jin „bianlian” produkcióját csodálhatjuk meg.

NEO : Kontroll live / Crimson / Infragandhi

Antal Nimród legendás filmjének emlékezetes zenéje, a nem kevésbé legendás NEO soundtrack album igazán mély és nem egyszer hátborzongató utazásra hív. Az alkotást hazánkon túl további tizenkét országban mutatták be világszerte (USA, Kanada, Anglia, Németország, Olaszország, Svájc… stb.), és jelentős érdeklődés volt a lemez után is, olyannyira, hogy 2005 elején szinte egész Európában megjelent a korong a Warner kiadó gondozásában. A pénteki live act után DJ Crimson és Infragandhi szórakoztatja majd a bulizni vágyókat.

Hétvégi programok Budapesten: NEO : Kontroll live / Crimson / Infragandhi

Magyar Kincsek I. – Kodály, Weiner, Dubrovay

Kodály Zoltán életművének két kitüntetetten népszerű zenekari száma keretezi a programot a Concerto Budapest által szervezett Pesti Vigadós koncerten, melyen a dirigens a nagy zeneszerző hajdani tanítványa és pártfogoltja, és nem mellesleg Kodály emlékezetének ma talán legelhivatottabb megelevenítője, Vásáry Tamás lesz. Az est vendége lesz továbbá az utolsó befejezett Weiner-alkotás szólistája, a kamarazenészként is világszerte ünnepelt fiatal brit művésznő, Savitri Grier.

Budapesti programok a hétvégén: Magyar Kincsek I. - Kodály, Weiner, Dubrovay

Szombati programok (január 11.)

Állati Évnyitó 2020 // Budakeszi Vadaspark

Évnyitó bulit tart szombaton a Budakeszi Vadaspark! Az érdeklődők rendhagyó farkas, medve, valamint mangalica látványetetésen vehetnek részt, aminek keretén belül kiderül, vajon tényleg igaz-e a mondás, és kitúrják-e a mangalicák a szerencsét. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók!

Szombati programok (január 11.): Állati Évnyitó 2020 // Budakeszi Vadaspark

17. Stagediving Fesztivál

Január 11-én immár 17. alkalommal kerül megrendezésre a Dürer Kertben a Stagediving Fesztivál. Ebben az évben a Cadaveres és a Watch My Dying mellett olyan zenekarok lépnek a Dürer Kert színpadára, mint a Don Gatto, a 2017-ben Wackent is megjárt Nova Prospect, a tavalyi év egyik legjobb hazai metállemezét elkészítő Salvus, vagy az itthon egyedülálló csellós felállásban dolgozó Leecher.

Borral folyó Kánaán: Borséta a budai Várnegyedben

Hová tűnt a budai borvidék és milyen volt a budai bor? Kiderül szombaton a Várkert Bazár szervezésében megrendezendő 90 perces tematikus sétán, melynek végén a  Várnegyed nyugati pincerendszerében azt is meg lehet majd nézni, hogyan tárolták az itt lakók a méltán híres nedűt.

Borral folyó Kánaán: Borséta a budai Várnegyedben

Újévi Ráadás Koncert

Szombat délelőtt 11 órától a közönség kérésére ráadás koncerten adja elő újévi meglepetés műsorát a Müpában a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar. Az együttes ígérete szerint komoly komolytalanságokkal, féktelen jó hangulattal, zenei sziporkákkal és zenei finomságokkal készül. Vezényel Hollerung Gábor.

Kossuth és Rákóczi mulatságai

Ifj. Kovács Balázs tart izgalmas előadást a Fiumei úti sírkertben található Nemzeti Emlékezet Múzeumában szombat délben. Ha vele tartunk, megtudhatjuk, mivel ütötte el az időt II. Rákóczi Ferenc hosszú, rodostói száműzetésében, sőt arra is fény derül, hogyan vetült árnyék Kossuth Lajos alakjára a játékszenvedélye miatt.

Kossuth és Rákóczi mulatságai

Educatio Kiállítás 2020

Ezen a hétvégén zajlik a HUNGEXPO-n a háromnapos Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, melyen a hazai és külföldi felsőoktatási intézményeken túl nyelviskolák és szakképzéseket kínáló intézmények is bemutatkoznak. A belépés minden vendég számára ingyenes.

Vasárnapi programok (január 12.)

5. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál

Télen se állj le a futással: kezdd az évet egy fagyos, de kivételes élménnyel az 5. Zúzmara Félmaraton és Futófesztiválon! A HUNGEXPO és a Kincsem Park területén kanyargó félmaratoni útvonal teljesítésével ráadásul a BSI Félmaratonmánia-sorozatának téli állomását is letudhatod.

Vasárnapi programok (január 12.): 5. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál

Évindító Pancsolás

Az Élesztőház udvarán szerveződik egy a magyar őstermelőket felsorakoztató közösségi piac. Most vasárnap újra lesz lehetőségünk beszerezni a szezonális zöldségek és gyümölcsök legjavát, de házi sonkák és szalámik, pékáruk, szörpök, lekvárok, gyümölcslevek, valamint borok is várnak bennünket.

A Nő 9 Élete – Önismereti Konferencia

A történelem során talán még sosem volt ennyire komplex A Nő szerepe, mint a 21. században. Hallgasd meg azokat a szakembereket, akik ugyanabban a cipőben járnak, mint Te. Szívmelengető gondolatébresztők, lélekemelelő előadások anélkül, hogy mindez tudálékos szakmai magaslatokból szólna. Gyere el és térj haza válaszokkal!

Előadók:
Dr.Kalamár Hajnalka – klinikai szakpszichológus
Czopkó Nóri – sminktréner
Dorogi Rebeka – coach, mentál tréner

Vendégelőadó:
Sebestyén Balázs – rádiós/televíziós műsorvezető

A Nő 9 Élete - Önismereti Konferencia

Apacuka ceramics agyagozós workshop

2020-ban is folytatódnak az Apacuka ceramics nyitott műhely eseményei a Kicsicake galériáján. Készítsd el saját kezűleg legújabb tányérod, bögréd, poharad, fakanáltartód vagy vázád, melynek formája, mérete és mintája kizárólag rajtad múlik!

Apacuka ceramics agyagozós workshop

Cinema City Mammut

Ezen a hétvégén is szuper mozis élményekben lehet részed, ha ellátogatsz a Széll Kálmán tér szomszédságában található Mammut bevásárlóközpontba. Az újonnan megnyitott Cinema City Mammut korlátlan étel- és italfogyasztást kínáló VIP termekkel és a legnépszerűbb premierfilmekkel vár rád.