Budapest 5 legjobb forrócsoki-lelőhelye

Bár megpróbáltunk a tökéletes forrócsoki leírásának tudományos nyomára bukkanni, némi keresgélés után rá kellett jönnünk, hogy nem létezik ilyen. Mindenkinek más a preferenciája, ezért van az, hogy 3 helyen 3 különböző sűrűségű és/vagy színű italt kapunk a poharunba, bögrénkbe.

hot chocolate Budapest

Egy dolog van, amiben az összes forrócsokikészítő-mester egyetért: minőségi alapanyag nélkül a forró ital nem az igazi. A sűrűség másodlagos kérdés; a forró csokoládé lehet híg, akár a kakaó, vagy sűrű, mint egy adag puding. A fővárosi felhozatalban akad mindkettőből, ha teheted, teszteld le mind az 5 lenti lelőhelyet!

Espressoul

Az Espressoul csapata úgy készíti isteni italait, ahogy a nagykönyvben meg van írva: magas kakaótartalmú csokipasztillából. Egy adagnyi mennyei lélekmelegítő kevesebb, mint 1000 forintba kerül, és 5 opcióból (étcsokoládé, tejcsokoládé, fehércsokoládé, karamell és fehércsoki, cukormentes) közül választhatod ki az ízlésedhez legközelebb álló alternatívát.

Ahoy! Café

Színes, ínycsiklandozó tálalásával megolvasztotta szívünket az Ahoy, ahol minőségi belga csokoládéból készülnek a krémes finomságok. Az ízek tengerében 14 lehetőség, közte sós karamell, csili és levendula áll a vendég rendelkezésére, a feltétek és szószok adta variációknak köszönhetően pedig megszámlálhatatlan az opciók száma. Ami a sűrűséget illeti, a vendég szava dönt!

Azték Choxolat

Ha 14 íz nem volna elég, az Azték Choxolat kávékat és forrócsokoládékat listázó itallapján legalább 60-at találsz, csak bírj választani! Az alapanyagként felhasznált csokoládé, tejszínhab és frissen őrölt kávé egyaránt prémium minőségű, ebben nem ismernek tréfát. Az édesszájúak kiváló kézműves csokoládét is kóstolhatnak náluk.

Noir ChocoBar

Jöhet egy bögre belga ét- vagy fehércsokoládé, akár cukor- és laktózmentes változatban? A Noir ChocoBar kínálatában nem a megszokott, klasszikus ízesítések várnak, hanem olyan különlegességek, mint a kókusz, a dió, a mangó & rózsa vagy a marcipán. Ha éppen nem vezetsz, és a munkaidőnek is vége már, kérésre szívesen megspékelik forró italod egy kis cognac, whisky vagy tojáslikőr hozzáadásával.

Rengeteg RomKafé

A városi forgatagtól elbújni vágyókat tárt karokkal és fennséges forró csokoládéval várja a Rengeteg, avagy a bőség zavarának rendhagyó szinonímája. A népszerű romkávézóban plüssmackók között fogyaszthatod el a testet-lelket felmelegítő italodat, amelyből több száz féle akad náluk. Közben nézz körül, és fedezd fel a bájos dekoráció minden darabját!