5 téli színházpremier, amelyet nem érdemes kihagyni

Idén télen kevés jobb programot tudnánk elképzelni Budapesten az alábbi gondolatébresztő színházi előadások megnézésénél.

Dollár Papa Gyermekei: Lady Chatterley szeretője

Bemutató: 2019. december 14.

Helyszín: Trafó

Ördög Tamás és Kiss-Végh Emőke társulata ebben a szezonban is gondolkodásra készteti a nézőt. Ez alkalommal D. H. Lawrence 1928-as erotikus regénye szolgáltatja az alapot a testiségről és a szexualitásról való elmélkedéshez, amely még megjelenése után 40 évvel is nagy botrányt kavart Nagy-Britanniában. Főbb szerepekben Kiss-Végh Emőkét, Schmied Zoltánt, Rába Rolandot és Ördög Tamást láthatjuk. Jegyek és további információ ITT.

fotó: Ofner Gergely

Moliére: Tartuffe

Bemutató: 2019. december 21.

Helyszín: Katona József Színház

Kali Ágnes és Bocsárdi László Moliére klasszikusából készített a mai világ nagy kérdéseire reflektáló szövegkönyvet, amelyet utóbbi rendezésében láthat a közönség a Katona József Színházban. A végeredmény pedig „az ellentmondásosságba feszülő racionalizmus tragikomikus tűzijátéka,” avagy az emberi tehetetlenség ironikus igazsága – egy kihagyhatatlan színházi előadás. Jegyvásárláshoz kattints IDE.

blank
fotó: Horváth Judit

Pintér Béla és Társulata: Anyaszemefénye

Bemutató: 2019. december 21.

Helyszín: UP Újpesti Rendezvénytér

Pintér Béla legújabb színdarabjában, az Anyaszemefénye operettelőadásban a társulat állandó közreműködői a Katona József Színház két kiváló színészével, Jordán Adéllal és Nagy Ervinnel egészültek ki, hogy együtt meséljenek Barna Brigitta (Jordán Adél) műsorvezetőnő sikeres életéről és annak tragikus fordulópontjáról. Bővebben ITT olvashatsz róla.

blank
fotó: Pintér Béla és Társulata

Jean-Paul Sartre: A legyek

Bemutató: 2019. december 19.

Helyszín: Örkény Stúdió

Jean-Paul Sartre francia író drámája egy ógörög mítosz feldolgozása, amelyet most a fiatal rendező, Hegymegi Máté rendezésében láthat a nagyközönség. A fekete-fehér színek dominálta előadásban a szabad gondolkodásról, a megfélemlítésről és a bűntudatról beszélnek az Örkény kiváló színészei, úgymint Nagy Zsolt, Jéger Zsombor, Zsigmond Emőke, Znamenák István és Für Anikó. További információ ITT.

blank
fotó: Horváth Judit

Závada Péter: Én, Iphigénia

Bemutató: 2020. február 2.

Helyszín: Radnóti Tesla Labor

Závada Péter személyre szabott drámaszöveget írt Eke Angélának, amit két rendező (Spáh Dávid, Sándor Dániel Máté) és egy rendezőpáros (Gryllus Dorka, Soós Attila) vitt színre, összesen másfél órában. A szokatlan színházi kísérletben mindhárom vízió megelevenedik egymás után, egyensúlyozva a valóság és a képzelet határán. Bővebb információ ITT.

blank
fotó: Földi Ádám