Egy utolsó szusszanás karácsony előtt – Íme a legjobb hétvégi programok Budapesten (december 19-22.)

Ha végeztél már a karácsonyi ajándékvásárlással vagy szusszannál egyet a nagy rohanás közepette: Budapest ezen a hétvégén számtalan programot kínál. Karácsonyi koncertek, vásárok és különleges moziémények közül válogattunk nektek másfél tucattal. 

Csütörtöki programok (december 19.)

PomPom Városháza Jégparty

„A Főpolgármesteri Hivatal aka Városháza parkolójában egy menő jégpálya megnyitóján jeges PomPom Partyt csapunk az egész családnak – amíg a pályán csúszkál az egész család, a menő apuka, Cyborg Templar adja a korialávalót.”

Hétvégi programok Budapesten: PomPom Városháza Jégparty

Csengey Dénes – Cseh Tamás: Mélyrepülés ★ Úri Muri Pince

„A Mélyrepülés Cseh Tamás egyetlen olyan albuma, melynek szövegét Csengey Dénes írta. Az album 1988-ban jelent meg és aktualitása most is mellbevágó. Az előadással megpróbálunk nem egy Cseh Tamás-emlékestet létrehozni, hanem újra élővé tenni a dalokat és a köré írt történetet, melynek főszereplője Novák Béla, aki egy őrszobában találja magát, mert egy presszóban csak ült és nézett.”

Parazol Christmas Market

„Öt férfi bemegy egy bárba: Santa, Ivan & the Parazol. Nem vicc: karácsonyi vásár, közönségtalálkozó és dedikálás a Kaptafában. Ha jók lesztek, egy-két dalt is kaptok ajándékba. Kaja & pia & rock & roll”

Budapesti programok a hétvégén: Parazol Christmas Market

Pénteki programok (december 20.)

Fellegvár adventi koncert a sérült gyermekekért

Adj csodálatos élményt a családodnak a karácsonyi hangolódás szellemében, és segíts vele azoknak, akiknek minden nap karácsony, ha a Fellegvár Napköziben lehetnek! Nem lesz dobpergés és hangos zene, csendes dallamok lesznek és csupaszív emberek. Harmóniák és karácsonyi dalok is. Pillanatok, érzések, zenébe öntve. És akik a dallamokkal fogják megtölteni a teret: Méhes Adrián és Jobbágy Bence.

NT Live – Hamlet – Újra műsoron az Urániában!

„December 19-én 19:00 órakor ismét műsoron az Uránia történetének legnépszerűbb színházi közvetítése, a londoni Barbican Theatre Hamet előadása Benedict Cumberbatch főszereplésével!”

Hétvégi programok Budapesten: NT Live - Hamlet - Újra műsoron az Urániában!

Szörnyecskék / Gremlins a Bem Moziban

Ne érje nedvesség a testét! Tartsd távol az éles fénytől! De ami a legfontosabb: hiába sír, hiába könyörög, soha, de soha ne etesd meg éjfél után!

BRAINS / Akvárium NagyHall

A Brains Magyarország legnépszerűbb elektronikus zenét játszó koncertzenekara: országszerte teltházas klubkoncertek és nagyszínpados fesztiválfellépések igazolják a csapat helyét a hazai zenei szcénában.

Budapesti programok a hétvégén: Brains koncert

Ripoff Raskolnikov Band a Muzikumban

Ripoff Raskolnikov dalai az emberi érzelmek teljes spektrumát lefedik, mint a szerelem, az utazások, a mindennapok gondjai, szenvedély, veszteség, szépre való törekvés és az életéhség.

Pénteki programok (december 20.): Ripoff Raskolnikov Band a Muzikumban

A nagy mosás. 5 éves a T+U / The Great Washing

A berlini és budapesti székhelyű Technologie und das Unheimliche (T+U) kiadó és alkotói kollektíva idén ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját. E jeles évforduló alkalmából a már hagyománynak számító T+U karácsonyi bulira ezúttal a Trafó klubhelyiségében kerül sor. Előmosás, performanszokkal majd mosás, öblítés, DJ-szettekkel és live actekkel.

Szombati programok (december 21.)

Karácsonyi nagy piacozás a Rómain

„Karácsonyi bevásárlásra nyitja meg piacunk a kapuit szombaton, reggel 8-tól! Tegyük a megszokott ízeket, ízletes portékákat az asztalra, rakjuk meg kosarainkat jól még az ünnepek előtt!”

Japán karácsonyi vásár és bazár

„Decemberi Japán Bazár programunk az advent jegyében telik, amit rendhagyó módon 2 alkalommal is megtartunk, hogy senki ne maradjon ajándék nélkül!”

Szombati programok (december 21.): Japán karácsonyi vásár és bazár

Karácsonyi koncert a Medikus Zenekarral 

A Medikus Zenekar idén a Tutti Cantabile kórussal és a Belvárosi Ferences Kántorátussal közösen ad karácsonyi koncertet. Sok szeretettel és finom mézeskaláccsal várunk minden érdeklődőt!

Slam Poetry Budapest Klub – Xmas Special

„Különleges évzáró programmal készültünk nektek idén! Visszarepítjük a slamközösséget a gyökerekhez, a Mika Tivadar Mulatóba, ami még az Anker’tes és Koloros időket előzte meg. De itt nem csak múltidézésről van szó, 4 slamgeneráció 3-3 slammerét kértük fel, hogy adjon elő, úgyhogy családfaelemzésre felkészülni, old school meets new school december 21-én! A részvétel regisztrációhoz kötött!”

Karácsonyi koncert: Slam Poetry Budapest Klub - Xmas Special

Ó gyönyörű éj – a Makám ádventi-karácsonyi koncertje

„Ádventi, karácsonyi énekeinkkel és az új Ady lemezünk legszebb dalaival várjuk a Makámot kedvelő közönséget a már hagyományossá vált karácsonyi koncertünkre az Avilai Nagy Szent Teréz templomba.”

Quixotic LIVE // Jeremiah Kane [PL] at Instant

A hazai synthwave stílus legismertebb zenekara visszatér az Instantba. A nagy sikerű áprilisi lemezbemutató után ismét élőben csendülnek fel Quixotic első albumának dalai. A Flamingo Drive-In a 80-as évek hangulatát idéző szintetizátor dallamok és gitárszólók modern hangzásával repít vissza a kopott VHS szalagok korszakába.

Quixotic LIVE // Jeremiah Kane [PL] at Instant

Vasárnapi programok (december 22.)

Judy – A Golden Globe-jelölt film premier előtt a Puskin moziban

A Judy Garland életéről szóló, Oscar-esélyes Judy, az Oscar-díjas Renée Zellweger főszereplésével premier előtt a Puskin Art Moziban!

Advent a Várkert Bazárban – Random Trip

Rendhagyó – a lelket ünneplőbe öltöztető – évzáró koncertre készül a Delov Jávor által vezetett páratlan improvizációs koncertsorozat, a Random Trip. A csapat olyan neves hazai előadókon túl, mint Palya Bea, Mc Kemon (Irie Maffia), Saiid (AKPH), Zentai Márk (Mörk), Koszi Janka, ez alkalommal vendégül látja az amerikai soul-funk énekes, Big John Whitfield irányításával működő Vienna Gospel Society kórust is.

Vasárnapi programok (december 22.): Advent a Várkert Bazárban - Random Trip

Die Hard Double Feature

„Egy csendes, békés, ünnepi hangulatú Die Hard-duplával hangolódunk a karácsonyra a Bem Moziban, ajándékként egy mozijeggyel mindkét mesterművet megnézheted, yippee ki-yay!”