3 tökéletes ajándék kávérajongóknak

Ha nem tudod, mivel lepd meg szeretteidet karácsonykor, a legjobb megoldás, ha az adott személy hobbijából, szenvedélyéből indulsz ki az ajándék kiválasztásánál. Mi ezúttal 3 bevált ajándéktippet mutatunk kávérajongók számára. Ha egy igazi koffeinrajongót szeretnél meglepni, ezek az ötletek biztosan a segítségedre lesznek.

Home barista képzés – 1 teljes nap a kávé köré szervezve

A number one ajándék, a jolly joker, amit egy kávérajongónak adhatsz, az egy barista tanfolyam. A képzés pont annyi ismeretet ad át, amennyi az otthoni kávékészítés folyamatát elmélyíti, tudatossá teszi. A kávépörkölési technikák, a tökéletes eszpresszó elkészítése és a latte art művészete mind-mind sorra kerül egy ilyen képzésen. Professzionális eszközök, modern géppark és egy teljes nap a kávé körül, mely garantáltan felejthetetlen élmény lesz.

Úton-útfélen saját kávésbögrével

A zerowaste és az ökotudatosság korában a kávézási szokásainkat is újra kell gondolni. Ezért egy rendszeres kávézónak tökéletes ajándék az utazóbögre: praktikum és menőség egyben! Bambusz, kerámia, újrahasznosított műanyag, kávébabhéj vagy akár rozsdamentes acél is lehet az alapanyaga, aszerint, hogy mi illik legjobban a meglepni kívánt személy életstílusához.

Ha az ajándékozott szereti a táskájába dobni kávézás után a kis termoszt, akkor fontos, hogy szigetelt, cseppmentesen záródó verziót szerezz be neki – így biztos nem bánja majd a telefonja vagy laptopja. Ezerféle színből, méretből és formából válogathatsz, hisz gyakorlatilag az utazóbögrék korát éljük.

Kávéválogatás az ínyenceknek

Annyiféle különleges pörkölésű és fajtájú, egzotikus arabica kávéválogatást lehet ma már kapni, hogy biztosan találsz valami újat, amit a meglepni kívánt szeretted még nem kóstolt. Ha az olaszos kávékat kedveli, akkor a sötét pörkölésű termékek közül válogass, ha pedig az újhullámos kávéiskola híve, akkor a világos pörkölésűek lesznek a kedvencei. Ha viszont nem tudsz dönteni, válogasd össze különböző termőterületek arabica kávéit és biztos, hogy lenyűgözöd majd a megajándékozottat.

blank

További ötletekre lenne szükséged?

Nincs megállás: kávéskanalak, saját tejhabosító edény, filterkávé készítő eszközök, latte art eszközök… Ha elég mélyen beleásod magad a barista kellékek világába, hamar rájössz, hogy végtelen a sor. Jó hír, hogy a legtöbb specialty kávézóban egyszerűen be is szerezheted mindezeket!

Te milyen kávés ajándéknak örülnél a legjobban? :)